Murat Güzel

Murat Güzel

Şehir ekonomisi ve siyasetinden notlar

Şehir ekonomisi ve siyasetinden notlar

AK PARTİ’DE MÜRACAATLAR KATLIYOR

Genelde AK Parti aday adaylarını yazınca muhalefet partilerinden tepki alıyoruz. Ama ne yapalım? AK Parti’den adaylık düşünenlerin sayısı neredeyse tüm muhalefet partilerinin aday adayı sayısının toplamını bile defalarca katlıyor. Özellikle Konya’da durum bu. 2011’de AK Parti Genel Merkezi’ne başvuruların başladığı ilk gün müracaat sayısı sadece bir iken 2015’te bu rakam 36 ise durumu daha iyi analiz edebilmek gerekiyor.

ARSLAN ÜSTÜNDAĞ ADAY ADAYI MI?

Biz yine de diğer partilerden aday adaylığı düşünenleri ihmal etmiyoruz. Özellikle CHP’nin Konya’da da kayıtlı üyelerin katılımıyla aday listesinin ön seçimle belirleme kararı almış olması aday adaylarının iştahını açtı. Partiden birçok yönetim kurulu üyesi istifa etti. Tarkan Büyükoktar, Turgay Bilge gibi şehrin tanınmış avukatları aday adaylıklarını ilan ettiler. Ancak benim açımdan pek sürpriz olmasa da 2007’de de CHP listesinde üst sıralarda yer bulmuş olan Arslan Üstündağ, önseçim kararının açıklanmasının ardından istişarelerini yoğunlaştırdı. Efsanevi Milli Eğitim Bakanı ve 1978’de CHP’nin Konya’da yakaladığı büyük başarının mimarı Mustafa Üstündağ’ın yeğeni olan Arslan Bey, iyi bir ziraat mühendisi de. Aday adayı olursa Konya siyasetine katkıda bulunabilecek isimlerden. Ve önseçimde de şu anda şanslı görünen birçok kişiyi zorlayacak bir güce sahip.

AĞIZ TADIMIZ DEĞİŞİYOR MU?

Yaklaşık 1.5 yıl önce Akçeşme Sokağı’nda hizmete giren bir lokanta Lokmahane. İşletmecisi Harun Dönmez, 1993’te İhsan Atasağun’un Konya Köşk Restoranı’nda da görev almış deneyimli bir usta. Beyşehirli. Cumartesi Harun Bey’le kısa da olsa görüşme imkanı bulduk. Geleneksel damak tadını hatırlatacak arabaşı çorbası servis eden, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun, Konya Valiliği’nin ve birçok büyük şirketin yemek organizasyonlarında ilk başvurdukları lokantanın Konyalılardan yine de yeterince ilgi görmediğinden yakındı Harun Bey. “İyi ki turist kafileleri var. Az önce bir otobüs dolusu turist ağırladık” da dedi piyasanın durgun oluşuna işaret ederek. Geleneksel damak tadının değişmesinin de bunda etkisi olduğunu ekledi ek bir sebep olarak.

MEVLANA CADDESİ ESNAFI ZORDA

Cumartesi günü genelde pek yapmadığım bir işi yaptım ve Bedesten içinde, Mevlana Caddesi’nde esnaf dostları ziyaret ettim. Hepsi piyasadaki seçim durgunluğundan şikâyetçiydi. Sevgililer Günü olmasına rağmen sarraflarda tek tük müşteri vardı. Bedesten içinde çocukluğumda gördüğüm türden bir kalabalığı beklemiyordum elbette, ama araç trafiğine kapatılmış Türbe Caddesi’nde, Tevfikiye Caddesi’nde, İstanbul Caddesi’nin Aziziye bölümünde de insan sayısı düşüktü. En civcivli olması gereken saatlerdeki bu azlık içimi cızlattı doğrusu.

YENİ ADAY ADAYLARI

AK Parti’den Merkez Valisi Ramazan Sodan, eski il başkan yardımcısı Mehmet Akif Göksu, eski Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, bir zamanlar Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan bir tiyatro ekibiyle yakın bölgelerdeki mahallelerde çocuklara yönelik oyunlar sergileyen sevgili dostum Mustafa Efe aday adaylıklarını duyurdular. Hayırlı uğurlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR