İsmet Karababa

İsmet Karababa

Yazının başlığını siz koyun!

Yazının başlığını siz koyun!

Torku Konyasporumuzun Pilot takımı olarak gözüken K.Anadolu Selçukspor’un ligdeki 6. haftasında alınan 6.mağlubiyet atılan 3 gole karşılık yenen 12 gol ve "0" puan da olmak ne acı değil mi? Profesyonel liglerde puansız bir başka takım var mıdır? Grubumuzda lige -6 puan ile başlayan Kartalspor bile cezasını temizleyip artı 1 ile üzerimize çıkışı sonucu en alta yerleşmiş bir takımın bu durumuna başlık ne atsam diye düşündüm durdum, buldum yazdım olmadı sildim, sildikçe yeniden yazdım olmadı içim hiç birine el vermedi en sonunda boş bırakıp bu yazıyı okuyan futbol sevdalılarına bırakmaya karar verdim.

Aydınspor yaşadığı sorunları içinde düşmeyelim yeter diye başladığı ligin 5.haftasına kadar bizim gibi grubun puansız takımı iken geçen hafta aldığı 3 puanla tanışmış o moralle bize gelmiş, bizde yönetim ve teknik kadro için kader maçı olarak gördüğümüz Aydınspor karşısında öne geçtiğin maçı kaybedersen ne yazabilirim ki?

Kişiler gelip geçicidir aslonan kurumlardır, benim davamın, çırpınışımın kişiler adına değil Konya futbolu adına olduğunu camiamdaki büyük çoğunluğa hissettirirken bazı çevrelere kabul ettiremedim ne yapabilirim ki ben de Hz.Mevlana'nın “Bizi bilen bilir, bilmeyende kendisi gibi bilir!" deyişiyle sesleneyim futbol sevdalılarını, dostlarını dinlemeyin dinlemesine de sizden ricam bir kez dahi olsa akıl hocalarınızı dinlemeyin kendiniz olun karar verin göreceksiniz hem kendinizi hem de bu takımın kurtuluşuna adım atmış atacaksınız.

Bu takımın nasıl hangi şartlarda nasıl çıktığını bilemezsiniz akıl hocalarınız bilirde işlerine gelmez bilmezlikten gelirler sizler emek vermeden elde edilen şeyin değerini fazla anlamıyor olabilirsiniz, bakın size kısa biz özet geçeyim de isim vermeden öz güvenden yoksun yazılarımın altına isim vermeden sahte isimlerle yorum yapan ve yaptıranlar anlasın bakalım benim seslenişim nedenmiş, anlayacak kadar geçmiş ile ilgili bilgisi, duygusu ve vicdanları kalmışsa eğer yok hala at gözlüğünü çıkarmazlarsa ne yapayım Allah'a havale etmekten, onun ilahi adaletine sığınmaktan başka..!

Mirasına konduğunuz Konya Şeker takımı 1955 yılında kuruldu Sayın Recep Konuk başkanım 2004 yılında Şekerspor'da beni göreve getirmişti, çalışmalarımız devam ederken hem tesisleşme, hem de profesyonel lig konusunda başkanımızı ikna etmem sonucu 54 yıllık toprak saha çimlendirilip, sosyal tesisi yapılırken ilk yıl finalde kaçırdığımız 3.lig kapısını 2. yılımızda tesisleşmesini tamamlamış olarak takımımızın kuruluşunun 55. yılında yakalamış bu başarıyı futbol ailesi ile birlikte kutlamıştık.

Ayrıntılarına girmeyeceğim nedenlerden dolayı ligin 5. haftasında takım başından ayrılmak durumunda kalmıştım buna başarısızdın da diyebilirsiniz. Sonrası mı? Malum gelişmeler harcanan paralar ve o sezon sonu takımımızın küme düşürülüşü, tabi başarısızlığı hiç yaşamamış Recep Konuk başkanım bunu kabullenir mi kulüp ve takım yapısına müdahil oldu ve 1 yıl aradan sonra 3.lige tekrar çıkarttı ve oradan 2.lig buradaki mücadelesi hep üst sıralar olurken Torku Konyaspor'umuzun süper lige çıkışı ile pilot takım arzusuna kayıtsız kalmadılar ve takımı koşulsuz futbolcu kadrosu ile birlikte vermekle kalmadı. İlk yıl ciddi destek de verdiler. Sonrası mı? Malum sebeplerden dolayı desteğini çekti veya azalttı nedenlerini yeri gelince açıklarız.

Şimdi anlarlar mı? Bilemem ancak neden bu kadar hassasiyet gösterdiğimi bu takımın öncesini, Konya Şekerspor gerçeğini unutan kafası karıştırılan futbola gönül verenler durumu daha iyi anlasınlar diye açıklama gereği duydum, ha birde esas Konyaspor'luluk tarafım da var Konyaspor'da futbola başlamış amatör ve genç takımında oynamış, antrenörlükte burada olgunlaşmış başarılı dönemler yaşamış, önemli sayıda altyapıdan profesyonel yapılara futbolcu hazırlamış biri olarak pilot takım denildiği an söz söyleme hakkına sahibim K.Şekerspor’u da kattığımızda her iki bakış açısıyla da şu an yönetenlerden kat be kat daha fazla söz söyleme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

Haa..! Buna da kulp takacak olanlara sesleniyorum önce Konyaspor'un kuruluşu olan 1981 yılından bu güne altyapı süreçlerini bir analiz etsinler. Sportif başarılar, altyapıdan yetişen profesyonel futbolcular anlamında da Konyaspor Altyapısında benim olduğum dönmelerin en başarılı dönemler olduğunu göreceklerdir. Bu analize varsanız "Hodri Meydan" arşivler ortada buyrun diyorum. Buna rağmen her şeye gözleriniz ve vicdanınız kör olmuş ise 1988 yılında TMOK tarafından Türkiye'de, 1989 yılında UNESCO tarafından dünyada İsmet Karababa isminin takımın antrenörü olmasını gerekçe göstererek örnek takım seçip Fair Play ödülüne layık görüldüğünü kör olsalar bile göreceklerdir. Çünkü bu ödül Türk spor tarihinin futbol takımına verilen ilk ve tek ödülüdür ve Torku Konyaspor kulübümüzün en önemli yerinde saklanmakta, ebediyete kadar da saklanacak olan önemli bir eser bıraktım ben. Bu da mı yetmez. Burada isimsiz yorum yapan zavallılara Hz.Mevlana'nın, “Bilmeyen ne bilsin seni; Gamlanma deli gönül, Gönülden anlamayana, Bağlanma deli gönül...” sözünü hatırlayıp sadece acıyor ve gülüp geçiyorum.

Anladınız mı? Pilot takım olgusuna neden bu kadar hassasiyet gösterdiğimi, örnekler verip Torku Konyaspor’un ve gençlerimizin geleceği adına yanlış yolda olduklarını hatırlatmak istediğimi 6. hafta 6. mağlubiyet “0” puan! Bu durumda Konyalı bir teknik adam, ya da başka bir yönetim olsa bu kadar sabır edilinebilir miydi? Zafer Turan için diyecek bir şeyim yok öyle ve ye böyle getirilmiş görev yapıyor bu sonuçlar ile öz güvenini yitirmiş teknik kadro ve psikolojik baskıya girmiş futbolcu kadrosu ile bu yapı devam ettikçe kolay kolay maç kazanamaz, yazık edersiniz.

UEFA hedefi koyan Torku Konyaspor’un Pilot Takımı unvanına kadro yapısı ve ligdeki görüntüsü ile yakıştırabiliyor musunuz? “Dostun eleştirel feryadı dostunu vezir etmek, düşmanın alkışı rezil etmek için” olduğu gerçeğini görevden ayrıldığınız zaman gözünüzün önündeki perde kalkacak ve daha iyi anlayacaksınız. İşte o zaman bugün yanınızda gözükenler saf değiştirip sizleri suçluyor olacaklardır. Bu sözümü unutmayın.

Eski dostların düşman gösterilip, eski düşmanların dost sanıldığı bu düzende atalarımız;  "Bir musibet, bin nasihatten iyidir" diye boşuna dememişler. Umarım gerçekleri görmesi gerekenler görür. Görmezlerse ne olur, Allah görür ve onun ilahi adaleti her şeye kafi gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR