İsmet Karababa

İsmet Karababa

Spor ile siyaset

Spor ile siyaset

Tarihin dokusunu, medeniyetlerin izlerini buram, buram taşıyan Selçuklu'ya başkentlik yapmış, Osmanlı'nın önemli eyaleti, Cumhuriyetimizin en büyük şehri olan Konya'mız aynı zamanda bir huzur kentidir. Bu şehirde spor sevilir, spor denilince ilk futbol akla gelir ve burada Futbol bir başka tutku ile takip edilir, sosyal yaşamımızın önemli bir parçasını sporun teşkil ettiği, bunun huzur kendi olarak anılmamıza etkisi bilinir.

Torku Konyaspor şehrimiz insanının gönül verdiği, bağlandığı en önemli takımımızdır. Onun başarıları ile dertler unutulur, keyifler zirve yaparken başarısızlığı insanımızı hüzne boğar. İşte bu nedenle Torku Konyaspor'a gönül veren, destek olan, hizmet edenler hep değer bulur. Bu camianın insanı sevdiğini tam sever bağrına basar vefasını gösterir, yanlış yapanı affetmez ve de unutmaz zamanı gelince hesabı bir şekilde görür.

Ben Torku Konyaspor'da futbol ile tanışmış, ilk burada futbol ile buluşmuş, antrenörlük yaşamımda önemli güzellikler yaşamış bir futbol adamı kimliğimle camiam insanına buradan sporumuz adına bir çağrım olsun istedim. Her insan gibi benimde hatalarım, yanlışlarım olmuş olacaktır elbet. Bu camia içindeki varlığım ile bir dünya görüşümün, siyasi anlayışımın, yaşam tarzımın olduğu,  yalandan riyakarlıktan uzak kalmaya çalıştığım, güne ve zamanın şartlarına göre saf değiştirmediğim, sade bir çizgimin olduğu bilinir. En azından toplum içindeki ilişkilerimden ben öyle hissediyorum.

Siyasi söylem, siyasi mücadele, siyaset ile ilgili görüş ortaya koymak tarzım olmadığı gibi bunu futbol adamı kimliğime de bu güne kadar uygun bulmadım. Ancak konu sporumuz ile Torku Konyaspor ve onun geleceği olursa orada konuşur gerekirse yüksek sesle bağır verilmesi gereken yerlere mesajımı vermemim görevim olduğunu düşünürüm. İşte bu yazımla siyasetin içine girecek düşüncelerimi futbol ailesi ile paylaşacağım.

Önümüzde Genel seçimler var ülkenin geleceği ile ilgili kararlar alacak yeni bir meclis oluşacak. Siyasi partilerimiz bu meclise girecek milletvekilleri listelerini hazırlama çalışmaları içinde olduklarını takip ediyoruz. Hiç bir dönemde olmadığı kadar bu dönem için futbol adamı kimliği taşıyan Torku Konyaspor'a hizmet etmiş veya futbol oynamış isimlerin siyasi partilerimizde aday adayı olduklarını hep birlikte takip ediyor bunu bir şans olarak görüyoruz.

Bu isimlere bağlı bulundukları siyasi partilere bakmaksızın farklı algılara sebebiyet vermeden isimleri alfabetik sıraya göre sıralamak istersem. Ahmet Şan, Fatih Yılmaz, Hakkı Ünlüer, Mehmet Baykan, M. Uğur Kaleli, Recep Konuk, Prof.Dr.Sait Gönen, Şükrü Portakal olarak sıralayabilirim. Bu özellikte başka isimler varsa lütfen bağışlasınlar ve isimlerini hatırlatsınlar düzeltme yapayım.

Bu değerlerimiz arasından Recep Konuk'un Çumra'da başlayıp Konya Şeker'de Futbol, Bisiklet, Güreş, Basketbola olan ilgisi, tutkusuyla Torku Konyaspor futbol ve basketbol kulüpleri ile amatör branşlarımıza verdiği desteklerini, Ahmet Şan'ın Ladik Kompenspor'da başlayıp, Torku Konyaspor'da devam eden başkanlık hizmetlerini, süper lige çıkışımızdaki katkısını, Prof.Dr.Sait Gönen'in Torku Konyaspor'un en zor döneminde tasın altına elini sokup başkanlık yapışını, spor ailesinden her kesime sağlık konusunda verdiği desteklerini, Fatih Yılmaz'ın bisiklet ve futboldaki yöneticilikleri ile Torku Konyaspor'a sağladığı desteklerini, Uğur Kaleli'nin futbol oynadığı yılları, Ticaret Borsası başkanlığında sporumuzun her kesimine verdiği destekleri, Hakkı Ünlüer'in uzun yıllar futbolculuk dönemi ile oluşturduğu güzel dostluklarını ve Şükrü Portakal'ın futbolculuk kimliğini nasıl göz ardı edeceğiz.

Burada Mehmet Baykan'ın Konya değil de İstanbul'dan aday oluşunu futbol adamı kimliğim ile üzülerek takip edenlerdenim. Futbol İl temsilciliği ile başlayıp, ASKF ve TASKF genel başkanlıkları, TFF'nin amatör kurulunda başlayıp başkan yardımcılığına kadar uzanan süreç içinde Spor Genel Müdürlüğü’ne uzanışı ile sporumuza verdiği hizmetleri düşündüğümüzde neden Konya değil de İstanbul?  Ve neden? Konya için ikna edilmedi diyor insan!

Bu değerlerimiz ile ilgili kişilikleri, Konya adına yaptıkları ile ilgili sayfalar dolusu yazı yazılır ancak benim burada yazacaklarımdan çok fazlasını zaten biliyor benim insanım. Benim burada Konya spor ailesine seslenişim, haykırışım olacak; Hangi siyasi partide etkiniz ve gücünüz var ise, sporun gücünü karar vericilere hissettirmeli bu değerlerimizi sporumuz ve Torku Konyaspor'umuz adına meclise gidebilecekleri sıralama içine aldırınız, partiniz adına, Konya'mız adına bunu yapınız zira Konya spor ailesi ile Torku Konyaspor camiası bu isimleri ve belirlenen listeleri dikkate alacak ve desteği ile oyunu sporumuz adına o yönde kullanacaktır.

Benden hatırlatması!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR