Oktay Mermer

Oktay Mermer

ANKARA’DA TOROSLU BAŞBAKAN SEVİNCİ

ANKARA’DA TOROSLU BAŞBAKAN SEVİNCİ

Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu  Başbakan oluşunu tüm Türkiye sevinç ile kutlarken diğer taraftan da Konyalı,  Sayın Davutoğlu’nun, Başbakanlığı açıklandığı günden itibaren sevinç, mutluluk, heyecan ve gururu  bir arada yaşıyor.

Sayın Davutoğlunu anlatmaya gerek yok . Genelde siyasetçiler söyler ; Yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesi  ve teminatıdır diye, bizde sayın Davutoğlu için aynı şeyi söylüyoruz.

Ben Ankara’da yaşayan, Konya aşığı, Konyalı hatta Akörenli,  bizim Konya tabiri ile Akviranlı bir kardeşiniz olarak, açıklamanın yapılmasının  arkasından,  hiç ummadığım, uzun zamandır görüşmediğim bir çok eş, dost, yakın arkadaştan tebrik mesajları aldım.

Konyalılar tabiî ki kendi şehirlerinden birinin Başbakan olmasından gurur duyarlar, mutlu olurlar.

Birde Sayın Davutoğlu’na, Konyalının  çok farklı bir sevgisinin  olduğunu milletvekili seçimlerinde,  farklı parti belediye başkanlarının  desteklerini seçim otobüslerine çıkarak gösterdiğini, yine farklı partiden milletvekili adayı olan bir hemşerimizin  Sayın Davutoğlu’nun seçilmesinin Konya’ya faydası olacağını dile getirdiğini hep birlikte gördük.

Bu davranışların hepsi,  aslında  medeniyetin beşiği, hoşgörü diyarı, alçak gönüllülüğün mimarı Mevlana'nın şehrinin bir kanıtıdır.

Bu Torosların hikmetini bende yaşıyorum. Bende bir torosluyum ve bazende iyi ki torosluyum diyorum.

Çünkü toroslar, arazinin acımasız dalgaları, kıvrımları, çoraklığı insanları okumaya, dışarı açılmaya zorluklar ile mücadeleye ittiğini  yaşadık,  gördük.

Toroslar insanların tırnaklarının gelişmesine tutunmayı öğrenmesine neden olduğunu yaşadık.

Torosların zorlukları,   birleşmeyi, kucaklaşıp güç olmayı, zorlukların ötesinden gelmeyi, kendisinden sonra gelen kardeşini, akrabasını, komşusunun çocuğunu düşünmeyi, onlara el olmayı öğretmesini gördük.

Torosların çocuklarında azim fazladır, toros çocuklarında istek çoktur, azim ve istek başarıyı getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.

Büyükleri küçüklerine yol olmuş, iz olmuş bayrak yarışı elden ele geçmesi başarı ile sağlanmıştır.

İşte bu Toroslar kimleri çıkarmadı ki, benim ilçemden 3 milletvekili bu vekillerden ikisi  bakanlık yaptı.  Selçuk üniversitesine 10 yıl rektörlük yapan öğretim görevlisi aynı zamanda tıp doktoru çıktı. Yine benim memleketimden toroslardan  2 Yargıtay başkanı çıktı. Benim ilçemdeki Rahmetli başkanımızın oğlu Türkiye Barolar Birliği başkanlığı yaptı. Kimler çıkmadı ki ünlü tekstilciler, iş adamları, müsteşarlar, generaller  kimler, kimler hangi birini sayayım.

 Tabiki gazeteci büyük üstat Uğur ÖZTEKE ağabeyimde bizim gibi toroslu, bozkırlı toprakların yetiştirdiği değerlerden  bir tanesi.

Biz Konyalılar gurur duyduk sevinci yaşadık  ama sorumluklarımızın farkında olmayı da unutmadığımız taktirde bu mutluluğumuz devam edeceğini de unutmamız gerekir. Zaman birlik beraberlik zamanıdır.

Sözün özü  ‘’ Ekmeğin büyüğü, hamurun büyüğünden olur. ‘’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR