Oktay Mermer

Oktay Mermer

AVRUPA’NIN KALBİNDE TERÖR!

AVRUPA’NIN KALBİNDE TERÖR!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Zaventem Havalimanı’nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen saldırıları terör örgütü DAEŞ üstlendi.

DAEŞ’e yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayımlanan mesajda, saldırıyı DAEŞ militanlarının gerçekleştirdiği belirtildi.

En az 34 kişinin öldüğü, 130’dan fazla kişinin yaralandığı saldırılardan sonra ülkedeki olağanüstü güvenlik tedbirleri devam ediyor. 

Terör tehdidi seviyesinin en üst düzeye çıkartıldığı Belçika’da, tüm sosyal etkinlikler iptal edilirken, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatrolar kapatıldı.

Belçika Federal Savcılığı, gazetecileri soruşturmanın seyrini tehlikeye sokacak bilgiler paylaşmamaları için uyardı. Polis birçok noktaya baskınlar düzenlerken hava yolu, tren ve metro seferleri iptal edildi, istasyonlar kapatıldı. Halka evlerinden ayrılmamaları çağrısı da yapıldı.

Terör örgütü PKK’nın Belçika’nın başkenti Brüksel’de açtığı çadır Türkiye hükümetince büyük tepki görmüştü.

Belçika yönetiminin terör örgütü PKK’ya verdiği izinle kurulan çadırın üzerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları asılmış ve çıkan yangın sonrasın da çadırda PKK üyeleri nöbet tutmaya başlamış ve Belçika polisi de çadırları koruma altına almış.

Ankara’da 13 Mart’ta yaşanan terör saldırısından sadece iki gün sonra kurulan ve İstanbul’da bir bombalamanın emrini verdiği gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika‘daki liderlerinden Remzi Kartal’ın basın toplantısı düzenlediği PKK çadırı bulunduğu yerden hâlâ kaldırılmış değil.

“Çaycı kız” olarak Sabancı Center’da işe girdi. Mustafa Duyar ve İsmail Akkol ile tetiği çekti. İşadamı Özdemir Sabancı ve ekibini katletti! Suikastın üzerinden 19 yıl geçti! Ancak Avrupa onu bir türlü iade etmedi! DHKP-C’li terörist Fehriye Erdal NATO’nun merkezi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’de lüks hayat yaşamaya devam ettiği biliniyor.

Yıllardır aranan teröristin NATO’nun merkezinde elini kolunu sallaya sallaya yaşaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

Yabancı medyada Salah Abdeslam’ın yakalanmasından yalnızca bir kaç gün sonra böyle bir saldırının gerçekleşmesinin “tesadüf” olamayacağı tartışılıyor.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ‘‘Bir teröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz’’ ifadesini kullanmıştı.

Sabah saatlerinde meydana gelen 3 patlama ile de DAEŞ terör örgütünün “Abdeslam’ın yakalanmasının intikamını mı alıyor?” ifadeleri kullanılıyor.

Şimdi Avrupa’ya soruyoruz.  PKK çadırını açılmasına izin veren, PKK terörünü destekleyen, Sabancı katili Fehriye Erdal’ı yıllarca koruyan, kollayan,  bir ülke terörden zarar görürse, sizce Avrupa’ya cevap nedir?

Ey Avrupa biz ölen insan olduğu için içimiz yanar, işin içinde canlı ve de hele birde insan varsa etme bulma dünyası bile demeyiz.

Ama siz yıllarca teröre kol-kanat gerdiniz.

Ama siz Türkiye’nin terör karşısında bayrağınızı yarıya indirmeyi bırakın Türk bayrağının yakılmasına göz yumdunuz.

Ama siz terör kanından beslendiniz.

Yıllarca Devlet büyüklerimiz sizi uyarmadı mı?

Size bu ateş bir gün sizi de yakar demediler mi?

Bana dokunmayan yılan derseniz, bu yılan döner dolaşır bir gün size mutlaka gelir ve sizi sokar.

Biz önce içimizdeki hainleri temizlemeli sonra da Avrupa ya söz söylemeliyiz ama.

Avrupa şunu unutma eski hasta Türkiye yok artık.

Karşında 3 kıtanın hükümdarı,  Osmanlının torunları, İslam ülkesinin lideri olan Türkiye var.

78 milyonu kenetlenmiş  aziz vatandaşları yani  Türk milleti var unutma…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR