Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

Başbakana Güven

Başbakana Güven

    İlk olarak cümleten geçmiş olsun dememiz gerekiyor. Türkiye bir kez daha seçimini yaptı. Seçim havası, savaş havası şeklinde sürdürüldü. Açılan sandıklar sonucunda kazanan Sayın Başbakan’ın liderliğini pekiştiren ve kendi başarısını öne çıkaran bir netice oluştu.

   Algıyı yönetmek ve algı psikolojisi seçim havasını ve sonradan yapılan balkon konuşmasında da kendini gösterdi. Kendisine verilen bu oyla moral ve mücadele etme gücünü artırmış oldu.

   İletişimde önemli olan ses etkisinde tam tersi bir başarı ortaya çıktı. Özelliklede Van ve Diyarbakır mitinglerinde kısık sesle 3 puan ortalama olarak partinin oyunu artırmış oldu.

  Dünyada örneği çok az olan Türkiye’de hiç olmayan bir siyasi parti liderin 8. seçim başarısını görmüş olduk.

   Bu seçim sonucunda iftira ve montaj siyasetinde hüsran ve sonuçsuz kalacağını mesajını siyasi partiler almış oldular.

   Kazananların yüzünün gülümsemesini ve iltifat mesajların alırken kimisinin kaybetme hırslarının arttığı mesajını verdiler. Muhalefetin daha da sertleşeceği bir dönem siyasetçileri beklemektedir.

  Cumhurbaşkanlığı seçiminde kozlarının elinde olduğu mesajı alınmış oldu. Sanki balkon konuşmasında Cumhurbaşkanı olma yönünde bir dil kullanmış oldu.

  Kaybetmek kadar kazanmanın vermiş olduğu yükün ağır olduğu bir seçim sonucu oluştu. Bozuk sinirlerin önlenmesi ve öfke kontrolü şart oldu.

  Konya ve çevresinde de Sayın Başbakana olan güven sonucu oyları ya arttı veya oy oranını korumuş oldu.

  Belediye başkanı olmuş adayların sorumlulukları yeni kanunla daha çok zorlaştı ve ayaklarını yerden kesmeden hemen çalışmaya ve üretmeye başlamaları gerekmektedir.

  Seçim sonucunda biri kazandı diğerleri kaybetmiş oldu. Kazanan da kaybeden de Biz’iz. Uzayan kolda bizim, kısalan kolda bizim.

  Konya’mızda kaybeden adaylarında sadece ‘Neden ‘ diye kendilerine sormaları gerekir. Neden olmadı veya neden ikna edemedim diyerek kendini sorgulamalıdır.

  Seçim bir demokrasi sürecinin önemli bir parçasıdır. Yüzde kaç alırsa alsın veya seçim sonuçlarını manipülasyon yaparak itibarsızlaştırmak kimseyi bir yere taşımaz. Yıllarca bu yollarla sadece belli kitlenin paylaşımından çıkarak 77 milyonu kucaklayacak paylaşımlar yapılmalıdır.

 Bu seçim maratonun sonucunda güçlü Türkiye mesajı ve batının ve doğunun önemli bir aktörü olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

  Yeni bir başlangıç olması, kazanana da kaybedene de hayırlı olsun mesajı vermek en doğru bir temenni olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR