Rasim Atalay

Rasim Atalay

Çadırdan saraya, Konya’dan dünyaya

Çadırdan saraya, Konya’dan dünyaya

Türkiye’de tarım denince akla gelen ilk şehir hiç şüphesiz ki Konya’dır…

Hatırlıyorum, öğrenciliğim yıllarında Türkiye’nin tahıl ambarının Konya olduğu ders kitaplarında okutulur, öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilir, tarımın başkentinin Konya olduğu sürekli olarak vurgulanırdı.

Bilmiyorum, bu yorumlar halen yapılıyor mu?

Ama şöyle bir gerçeklik var ki, bir başkent her zaman başkenttir…

Tarımın dünde başkenti olan Konya da bu manada bugün yine başkentlik unvanını elinde tutmaktadır.

Sadece tarımsal üretimiyle değil artık gelişen sanayisiyle birlikte tarım aletlerinin de Türkiye’deki en önemli üssü olan Konya, başkentlik unvanını tarım makinaları alanında da güçlü bir şekilde korumaya devam etmektedir.

Bugün Konya sanayisine baktığımızda, tarıma ve tarımsal üretime endeksli makine endüstrisinin ne kadar gelişmiş olduğunu görebilmekteyiz.

Konya’nın tarım sanayindeki ağırlığı sayısal verilere de yansıyor. Bu yansıma ise Konya’nın tarım sanayi alanındaki başarısını tasdikliyor.

Konya’nın tarım sanayi alanında yaptığı atılım, tarım makinaları sektöründeki ihracat rakamlarının her geçen gün artmasını da beraberinde getiriyor.

Aslında bir silsile…

İhracatın artması demek daha büyük iş hacmi demek. Bu da daha çok çalışma gerekliliği ile birlikte istihdamın da artarak devam etmesini tetikliyor.

Konya’nın tarım alanındaki potansiyeli ve namı şehrimizi uluslararası arenada mükemmel bir konuma taşıdı…

Artık Konya Tarım Makinaları ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin alanındaki en büyük organizasyonu olmakla birlikte Avrupa’nın da en büyükleri arasına adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

Geçtiğimiz yıllardaki tecrübeyle sabit ki, bu dönemde yine Konya’nın yanı sıra Türkiye genelinden ve dünyanın dört bir yanından yüz binlerce tarım paydaşı Konya’da buluşacak.

Dün başlayan ve 9 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek olan bu büyük organizasyon yine ve yeniden Konya’nın yıldızının tüm dünyadan en parlak şekilde görülmesini sağlayacak.

Ulusal ve uluslararası birçok iş bağlantıları bu 5 günlük süre içerisinde gerçekleştirilmiş olacak. Birçok üretici belki de yıl boyunca tüm üretimini bu fuardan elde edeceği aksiyon ile bağlamış olacak.

Ve bu fuar, sadece tarımın paydaşlarına değil, turizm ve otelcilerden gıda sektörüne, organizasyonculardan tanıtım ajanslarına ve medya kuruluşlarına varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede, birçok sektöre canlılık getirecek.

Bundan yaklaşık 15 yıl önce kurulan çadırların altında gerçekleştirilen bu fuar bugün açık ve kapalı alanlarının toplamı itibariyle yüz bin metrekarenin üzerinde bir alanda yapılıyorsa, bu şehrimizin bir başarısıdır vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR