Rasim Atalay

Rasim Atalay

Erdoğan’a moral, Konya’ya müjde

Erdoğan’a moral, Konya’ya müjde

31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine artık çok az bir zaman kaldı.

O kadar az ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya geldi…

Adettendir, Konya’da mitingler seçime en yakın zamanda planlanır ve yapılır. AK Parti de kendisine hem bir önceki yerel seçimlerde hem de geçtiğimiz yıl yapılan mahalli idareler seçimlerinde rekor düzeyde oy veren Konya’ya mitingler için ayrı bir özen gösterir.

Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Konya’ya geldiği zaman kendisi ve partisi için moral bulmak, dertleşmek için geldiğini daha önce defaten söylemiştir. Bu nedenledir ki seçime yakın bir zamanda Konya muhakkak Erdoğan’ı ağırlar.

Saat 14’te yapılacak miting öncesinde Konyalılar meydanı çoktan doldurmuştu. Sadece şehir merkezinden değil, ilçelerden ve civar şehirlerden de birçok vatandaş Konya’ya gelerek mitinge katıldı.

Mitingin yapılacağı Kılıçarslan Şehir Meydanında hazırlıklar günler öncesinde başlamıştı. Sadece Kılıçarslan Şehir Meydanı değil, özellikle Konya Havaalanından şehir merkezine uzanan yol ve şehir merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçiş güzergahındaki bütün caddeler bayraklarla ve posterlerle süslenmişti.

KONYALI BAKANLAR DA KONYA’DAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’ya da yalnız gelmedi. Konyalı Bakanları da beraberinde getirdi. Mesela Konya’ya çok sık gelmeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da gelmişti. Boş da gelmedi, Konya’ya sağlık alanında önemli hizmetler vereceklerine dair mesajlar verdi.

Konya’nın evladı olan, daha önce İstanbul Valiliği yapan Konyalı hemşerimiz İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Konya’daydı. Huzur, güvenlik ve asayiş için yapılan operasyonlar ve elde edilen başarılarla dikkatleri üzerine çeken Ali Yerlikaya, Konya’ya çok sık gelip gidiyor. Daha geçtiğimiz hafta SOBE’nin programına katılmıştı. Konya’yı seviyor, Konya da onu seviyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve bir diğer hemşerimiz Mahinur Özdemir Göktaş da Konya’ya gelen isimlerden biriydi.

KONYA’YA VE KONYALILARA METHİYELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına gelip kürsüye çıktığında meydandaki kalabalığı gördü. Emniyet güçlerinden aldığı katılım bilgisini de paylaştı. Sadece meydanda 110 bin kişinin miting için birarada olduğunu öğrendiğini ifade ettikten sonra, Konya’ya ve Konyalılara methiyeler düzdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya ile gönül bağının çok eskilere dayandığına vurgu yaptı. Eser ve hizmet siyaseti için yola çıkılan ilk gün Konya’nın kendilerinin yanında olduğunu söyledi. Ardından 15 Temmuz’da Konya ile birlikte yol yürüdüklerini, 2023 hedeflerine Konya ile ülkeyi taşıdıklarını ve Türkiye yüzyılının inşasını da Konya ile gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bir önceki seçimde Konya’nın Cumhur ittifakına verdiği destek için teşekkür eden Erdoğan, Konya’nın ahdine bağlı olduğuna vurgu yaparak, 31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için de oy istedi. “Şehirler içinde emsali olmayan Konya’ya milli iradeye sahip çıkma konusunda da emsalsiz olmak yakışır” cümleleriyle birlikte Konya’dan yeni rekor beklediğine vurgu yaptı.

TAŞKENT VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birlikte yol yürüdükten sonra AK Parti’den ayrılanlara da genel olarak değindi. Miting Konya’da olduğu için kurduğu cümlelerin adresi de belliydi. Gelecek Partisi Genel Başkanı ve bir Konyalı olan, geçmişte AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık da yapan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Taşkent’in miting alanında pankartlarla verdiği desteği karşılıksız bırakmadı Erdoğan. Taşkent’in dimdik ayakta ve yanlarında olduğuna işaret ederek, Taşkent’e özel teşekkür etti.

KONYA’YA İKİ YENİ HASTANE DAHA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan genel siyasete ilişkin de söylemlerde bulunduktan sonra Konya’ya iktidarları döneminde yapılan yatırım ve hizmetleri sıraladı. Konya’nın kazanımlarından söz etti. Bununla da kalmayıp yeni döneme ilişkin Konya’ya önemli müjdeler verdi.

Bunlardan en çok dikkat çekeni ise Konya’ya kazandırılacak olan iki yeni hastaneydi. Birisi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi…

Diğeri de bin yatak kapasitesine sahip olan Dutlukır civarında yapılacak olan ve Konya’da ikincisi hayata geçirilecek olan Şehir Hastanesi…

Açıkçası Konya’nın ihtiyacı vardı bunlara. Konya Şehir Hastanesi ile birlikte Meram’da üniversite hastanesi olan Meram Tıp Fakültesi haricinde her alanda hizmet verebilecek bir kamu hastanesi yoktu.

MURAT KURUM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Mitingin son bölümünde Cumhur İttifakı’nın Konya adaylarını tek tek çağırıp meydanda isimlerini okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 ilçesiyle birlikte Konya’da rekor beklediklerini yineledi. Sonrasında ise Konyalı hemşerimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için de Konya’nın seferber olmasını istedi. Erdoğan, tüm Konyalılardan İstanbul’daki akrabaları, yakınları ve tanıdıklarını arayıp Murat Kurum için destek talebinde bulunmalarını istedi.

Aslında başlıkta da dediğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da moral buldu. Ramazan ayı, oruçlu olmak ve yüksek tempoda seçime hazırlanıyor olmak yormuş kendisini, bariz belli. Ama Konya’daki manzara da Erdoğan’a moral olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR