Rasim Atalay

Rasim Atalay

Kutsal yolculuk öncesi yeni yol gezisi

Kutsal yolculuk öncesi yeni yol gezisi

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Uğur İbrahim Altay, 12 yıl önce hac farizasını yerine getirmek için başvuruda bulunmuş. Allah nasip etmiş ve bu sene kurada ismi çıkmış. Kısa bir süre içerisinde Başkan Altay, kutsal topraklara gitmek ve ‘Hacı Uğur İbrahim Altay’ olmak üzere Konya’dan ayrılacak. Şimdiden yolculuğunun hayırlı, haccının makbul olmasını diliyorum…

Başkan Altay, belirli zaman aralıklarıyla belirli gündemler ekseninde medya ile bilgi paylaşımları gerçekleştiriyor. Dün sabah Başkan Altay’ın daveti üzerine biraraya geldik. Uğur Başkan Konya il merkezi ve ilçelerindeki yol yatırımlarına ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Ayrıntıları gazetemizin manşetinde ve devamındaki sayfada arkadaşlarımız sizlere sundu. O yüzden yol konusunda çok fazla detaya girmeyeceğim. Ama şu kısmı çok önemsiyorum, Sultan Abdülhamid Han, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş gibi devlet büyüklerinin isimleri yeni açılacak olan caddelerde yaşatılacak.

YENİ OTOBÜSLE ŞEHİR TURU

Başkan Altay’ı bu toplantısında daha enerjik gördüm. Kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanı da sanırım bu enerjisinde etkili olmuş. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki toplantının ardından kapıda bizi bekleyen ve geçtiğimiz pazartesi günü tanıtımı gerçekleştirilen yeni otobüse doğru hareket ettik. Başkan Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Kültür Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Cemil Anıl Doğan’ın da içinde bulunduğu heyete meslektaşlarımızla birlikte dahil olarak yapım çalışması devam eden yeni caddeleri yerinde incelemek üzere yola koyulduk.

Uzunca bir süredir toplu ulaşım araçlarını kullanmıyordum. Bu vesileyle yeni otobüsle şehir turu atmak bize de nasip oldu. Beyhekim Caddesi’ni Beyşehir Çevreyolu Caddesi’ne bağlayacak olan Abdülhamid Han Caddesi’nin 2. etap çalışmasının devam ettiği, Erenköy Mahallesi’nde bulunan şantiyeye doğru harekete geçtik. Yol boyu hem Başkan Altay hem de belediye kurmayları ile Konya’yı konu alan güzel bir sohbetimiz oldu.

Buradan sonraki durağımız ise Meram ilçesi sınırlarında bulunan Gazze Caddesi ile Kahraman Caddesi arasındaki trafiği rahatlatacak olan Alparslan Türkeş Caddesi oldu. Yaklaşık 3,6 kilometre uzunluğunda olacak caddenin bu yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Aslında sadece bu cadde değil, 7 yeni cadde için hedef bu yılın sonuna kadar bitirip trafiğe açmak. Başkan Altay, işin zor tarafını geride bıraktıklarını, özellikle kamulaştırma başta olmak üzere işin görünmeyen tarafının büyük enerji aldığını, sahaya inip çalışmaya başladıkları zaman ise olaya ‘İşin büyük bölümünü bıraktık. Bundan sonrası en kolay olanı’ gözüyle baktıklarını ifade ediyor. Resmi prosedürlere ilişkin engeller aşılıp iş şantiye kurup icraata geçtiğine göre biz de bu yıl içerisinde bu caddelerin hizmete açılacağı kanaatindeyiz.

Yeni yolların tespiti konusunda da ince elenip sık dokunulmuş. Yapmış olmak için değil, ihtiyacı karşılamak için belirlenmiş tüm güzergahlar. Lafı fazla uzatmadan şu kadarını söyleyim, Beyhekim Caddesi’ni Beyşehir Çevreyolu Caddesi’ne bağlayacak ve 3 aşamada yapımı tamamlanacak olan Abdülhamid Han Caddesi, İstanbul Yolu Caddesi’nin önemli bir alternatifi olacak. Bu caddenin bitirilerek hizmete açılan 1. etabının aldığı yük bile yapılan işin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu ortaya koymaya yetiyor.

ÇAMLIBEL YENİ HALİYLE YENİDEN HAYAT BULMUŞ

Konya denince akla Meram, Meram denince de Meram Son Durak olarak bildiğimiz bölge gelir. Hazır otobüse binmişken ve Başkan Altay’la biraraya gelmişken adeta şehir turu yapıyoruz. Yeni güzergahımız Meram Çamlıbel… Çevre düzenlemesi çalışması tamamlanmış. Uzunca bir süredir bölgeyi adımlamadığımı da fark ettim. Bölgedeki çöküntü alanları bir bir bertaraf edilmiş. Hem tarihi doku korunmuş, hem de yeşile zarar verilmeden oluşturulan sosyal donatı alanları ile bölge adeta nefes almış ve yeniden hayat bulmuş. Yapılan ve yapılmakta olan tüm hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını dileyerek yazımızı sonlandıralım. Cumanız hayrolsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR