Oktay Mermer

Oktay Mermer

Sorunları çözmek için Başbakan'ın yanındayız

Sorunları çözmek için Başbakan'ın yanındayız

Geçtiğimiz günlerde çözüm süreci için, başta hükümet olmak üzere herkes kollarını sıvadı. İmralı’nın talimatı ile silah bırakılmasına en çok o bölgenin insanları ve huzur isteyen tüm vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Türkiye terör ve bölücülükten yıllardır hem maddi hem de manevi olarak çok sıkıntılar çekti. 

Aslında o bölgelerden hepimiz kız aldık, kız verdik, iç içe geçtik ama yine de birileri arı kovanına çomak sokmak için hep elini aramızdan çekmedi.

Benimde arkadaşım, arkadaşlıktan öte dostum, iş arkadaşım, kardeşim, iş adamı, Şırnak ilinin köklü ailelerinden İbrahim AÇAR da bu sıkıntılardan en çok zarar gören ve yaka silken bir kardeşim. 

İbrahim AÇAR, 1964 yılında Şırnak’ta doğmuş, öğrenimini Şırnak’ta tamamlamış,  ağırlıklı yol müteahhitliği yapan bir iş adamı.  İbrahim AÇAR,  şehre gelen tüm bürokratlara ev sahipliği konusunda evini gönlünü açan, barış, kardeşlik, birlikte yaşamanın değerini bölgesinde aşılamaya çalışan güzel bir insan.  Her konuşmasında da, benim kefilim valim der.

İbrahim AÇAR’IN Ankara da iş yerinin şubesi ofisinde Tunceli Eski CHP Milletvekili Sinan YERLİKAYA ile tanışma fırsatım oldu.  Sinan Bey’den,  barış, kardeşlikten yana çok güzel projelerini ve hizmetlerini dinledim.

Sinan YERLİKAYA Kimdir?
1951 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğdu. Celal Bey ile Gülüzar Hanım'ın evladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. Fransızca biliyor. 19 ve 22. Dönem Tunceli Milletvekiliği yaptı. CHP Eski Genel Başbakan Yardımcısı, CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısıdır. Evli ve 3 çocuk babası.

200920130255114235761_2.jpg

Sayın Sinan YERLİKAYA, geçtiğimiz günlerde, çok sayıda Alevi dernekleri, partililer ile birlikte AK Parti’ye geçti.

AK Partiye geçerken rozet takma merasimi ve Sinan Bey’in konuşması, bölgede çok büyük alkış aldı. Bu geçişte Şırnaklı iş adamı Sayın İbrahim AÇAR’ın çok katkıları oldu.

Sayın Sinan YERLİKAYA,  grup toplantı salonunda şunları söyledi;

‘’Tunceli'nin Ovacık, Pertek, Nazimiye ve Pülümür ilçelerinden gelen arkadaşlarla yanınızdayız. Sorunların çözümü için Sayın Başbakanın yanındayız.  Çağdaş bir Türkiye yaratmasına yardımcı olmak için yanındayız. Irkçılıkla mücadele etmesinden ötürü yanındayız. Hiçbir şekilde, var olan etnik yapıları inkara dönük yaklaşım içinde olmadıkları için yanındayız.

30-40 yıldır görmezden gelinen bu kirli ve anlamsız çatışmayı kardeşlik anlayışı çerçevesinde ele almasından dolayı yanındayız. Toplumun genel tarafından reddedilmeyerek ve Alevi kardeşlerimin sorunlarını çözebileceğine inandığımız için buradayız.

Başbakanım,  1938 yılında cereyan eden Dersim Katliamı'yla ilgili özür dilediğiniz için buradayız. Artık buradayız ve yanındayız, Allah yardımcımız, Peygamberimiz Muhammed Mustafa kılavuzumuz, Ali yardımcısı olsun diyorum.”

Sayın Başbakanım,  ülkesini seven, memleketine, insanına sahip çıkan, barış, kardeşlik için maddi manevi çalışan İbrahim AÇAR,  Şırnak’ta AK Partiden Milletvekili Aday Adayı,  yine TUNCELİ AK PARTİ İl Başkanlığına atanan ve bu görevinde başarılı olan Sayın Sinan YERLİKAYA’nın milletvekili olması ülkemiz, bölgenin yarına inandığım için size seslenmeyi kendime görev bildim.

Sözün özü: “Kardeşlik için, barış için herkes elini taşın altına koymalı”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR