Oktay Mermer

Oktay Mermer

Tüm Engellilere Konya’dan önemli 2 isim

Tüm Engellilere Konya’dan önemli 2 isim

Türkiye’de 9 milyon civarında engelli var.

Engellilerin ailesi ve yakınları derken mutlaka hepimiz o engelli ailesinin içinde yer alıyoruz.

Peki engelliler ya da engelli dernekleri hizmetlerden memnun mu derseniz?

Bende bir engelli babası olarak AK Parti hükümeti döneminde, son 10 yıl içinde birçok hak ve ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanır hale gelmesinden memnun olduğumu söyleyebilirim.

Engellilerin birçok sıkıntısı hala yok değil ama eğer siz derdinizi büyüklerimize doğru bir şekilde aktarıyorsanız mutlaka çözüm için bir yanıt aldığınızı da görüyorsunuz.

Ben bu konuda desteklerini aldığım 2 Konyalı hemşerimden bahsetmek istiyorum.

22. ve 23. Dönem Konya Milletvekilliği ve 2011 yılında Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı yapan Sayın Orhan ERDEM Bey aynı zamanda 23. Dönem milletvekilliği sırasında Engelliler Koordinasyon Başkanlığı yapmıştır.

Diğer Konyalı hemşerimizde, Doç Dr. Hakan SARI Bey, 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Sayın Orhan ERDEM bey hem vekilliği süresinde, hem de Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinde iken Sayın Doç. Dr. Hakan SARI Bey ile birlikte hareket etmiş, Hakan hocamın uzmanlık alanı olan Engelliler ilgili bir çok projede doğru adımlar atılması sağlanmıştır.

Türkiye’de Serebral Palsi yani Beyin Felçli çocuklar için Ankara’da eğitim görecekleri sadece 1 okul vardı. Bu okula çocuğunuz doğduğun da kayıt yaptırırsanız belki 10 yaşında sıra gelebilecek durumdaydı. 

Sayın Orhan beyin Bakan Yardımcılığı döneminde yine Engelliler Genel Müdürü Doç Dr. Hakan SARI hocam ile birlikte engelli çocuklarımızın eğitimi ile ilgili hep birlikte okul projeleri hazırladık.

İller Bankasının yapmış olduğu okulu inşaat halindeyken, Hakan hocam ve Orhan Beyle görüştük. Görüşmeler sonunda çalışmalar ile bu okul beyin felçli ve otistik engeli olan çocuklarımız için 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete geçmesi sağlandı.

Diğer taraftan da Altındağ belediyesi sınırları içinde yine benimde gönüllü proje hizmetleri içinde bulunduğum 12.000 metrekarelik bir arazide engelli okulu projesinin adımları bu 2 büyüğümüz tarafından başlatıldı.

Ankara,  Çayyolu mevkiinde de Engelli lisesi projeleri tamamlandı en kısa zamanda ihalesi yapılarak yine engelli çocuklarımıza beceri ve meslek kazandıracak bir okul hizmete girecektir.

Engelli çocuk ve gençlerimize,  eğitim ve yaşam becerilerini kazandırma hususunda desteklerini ve emeklerini esirgemeyen çok değerli 2 hemşerimiz ile biz engelli aileler olarak gurur duymaktayız.

Sayın Orhan ERDEM Bey’in önümüzdeki dönemde vekil seçildiğinde inşallah yine engellilerin abisi, babası gibi hizmet vereceklerine inanıyorum.  Sayın Hakan SARI hocamı yine Ankara da Engelliler ile ilgili Genel Müdür olarak görmeyi ve bizlere ışık olmasını canı gönülden arzu ediyoruz.

Sözün özü; “Çalışanın hakkı çalışana verilmeli”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR