Rasim Atalay

Rasim Atalay

Turistler geliyor, aman dikkat!

Turistler geliyor, aman dikkat!

Yeni bir haftaya, yeni bir aya ve yeni bir güne bismillah diyerek başlayalım söze…

Hava sıcaklıklarının iyiden iyiye arttığı, iliklerimize kadar ısındığımız, gölgede bile güneş alnımıza alnımıza vuruyormuş gibi hissettiğimiz, sıcak mı sıcak bir zaman diliminin içindeyiz.

Bu sıcak Ağustos ayının şehrimiz için ayrı bir önemi var… Hepinizin malumu olduğu üzere bu yıl şehrimiz, 2021 İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapacak. 9-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan büyük organizasyon için artık hazırlıklar neredeyse bitti…

İslam coğrafyasından sporcular, antrenörler, gözlemciler başta olmak üzere çok sayıda misafirimiz olacak. Bu tarih aralığında şehrimiz bir hayli kalabalık olacak. 10 binlerce yerli ve yabancı misafiri Konya’da ağırlayacağız.

Konya, bu tür organizasyonlara aslında çok da yabancı değil. Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Şeb-i Arus törenlerinin vermiş olduğu bir tecrübemiz var.

7-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü etkinlikleri için nasıl ki organizatör bir şehirsek, İslami Dayanışma Oyunları için de aynı organizatörlüğü üstlenmiş bulunuyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği, merkez ilçe belediyeleri, bürokratlar, siyasiler, spor camiası, el ele vererek bu özel, belki bir daha rast gelmeyecek, dünya genelinde çok nadir şehirlere nasip olacak organizasyon için var güçleri ile çalışıyor.

Bu zaman diliminde şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak, gelen misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlamak, Konya’nın misafirperverliğini, hoşgörüsünü, Konya kültürünü yansıtmak bireysel olarak hepimizin vazifesidir.

Biz gazeteciler de inşallah bu güzel organizasyonu tüm detayları ile hem siz değerli okurlarımıza, hem yerli ve yabancı misafirlerimize olabilecek en iyi şekilde yansıtmak için gayret göstereceğiz.

Bu organizasyonun şehrimize maddi anlamda da büyük faydası olacak. Otellerimiz şimdiden tamamen dolu… Sadece oteller mi?

Şehre gelen bunca insan yiyecek, içecek, gezecek…

Organizasyonun hazırlığı sürecinde şehrimizdeki neredeyse her bir esnafa az çok yansıyan bereket, organizasyon sürecinde de esnafımızın yüzünü güldürecek.

Konya esnafı duyduğum ve gördüğüm kadarıyla tüm hazırlıklarını yapmış. Misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor.

İyi niyetle işinin başında olan esnafımızı muaf tutarak küçük bir uyarıda bulunmak isterim. Bu süreçte emniyet güçlerimiz ve belediyelerimizin zabıta ekipleri olası aksaklıkların ve olumsuzlukların önüne geçebilmek için tam kadro görev başında olacak. Bu da yetmeyecek, civar illerden takviye ekipler gelecek.

Zabıta ekipleri şehir genelinde sivil denetimler yapacak. Olur da turisti yolumluk kaz gibi görenler olursa, gereğini yapacak. Yani kafeler, lokantalar, restoranlar ve turistik eşya satanlar başta olmak üzere kapıdan girenin turist olduğunu anladığı an farklı bir fiyat politikası izlemeye kalkacak olan varsa, iki kere düşünsün. Zira sizin turist diye kapınızdan girdiğini sandığınız şahıslar, zabıta ekipleri olabilir. Sonra başınız ağrımasın. Bizden söylemesi…

ANADOLU KARTALI HESAPLARI ALT ÜST ETTİ

Şehrimizin en değerli markalarından biri de hiç şüphesiz Konyasporumuzdur… Birkaç yıl öncesine kadar ağır aksak ilerleyen, ligden düştü düşecek gözüyle bakılan Anadolu Kartalımız, geçtiğimiz sezon elde ettiği başarıyla ilgili ilgisiz herkesin takdirini almayı ve adını en iyi şekilde duyurmayı başardı. Şimdi Konyaspor denilince Anadolu’dan yükselen bir spor değeri akla geliyor.

Konyasporumuz Avrupa arenasına da çok güçlü bir şekilde giriş yaptı. Belarus ekibi Bate Borisov ile her ikisi de Konya’da oynanan maçlardan galip ayrılmasını bildi. Konyasporumuzun Teknik Direktörü İlhan Palut da ilk defa Avrupa tecrübesi elde etmiş oldu. Avrupa’ya ilk kez adım atan İlhan Hoca da çok iyi bir başlangıç yapmış oldu. Her iki maçı da izlediğimde Konyaspor’un oturmuş ve kemikleşmiş bir kadrosu olduğunu, yeni gelen oyuncuların takıma hızlı bir şekilde adapte edildiğini ve İlhan Hoca’nın sistemine ayak uydurabildiklerini gördüm. İnşallah bu yıl ligde de kendi rekorumuzu egale edip gönüllerdeki şampiyonluğu bir de süper lig kupası ile süsleriz. Zor, uzun ve çetrefilli bir yol ama önemli olan da zor olması, zorlukla birlikte kıymetinin olması…

HÜSNÜ POLAT’I KAYBETTİK

Konya sanayisinin değerli isimlerinden biriydi… Aslen Karaman Ermenekli olsa da Konya’da iş dünyasında büyük başarılara imza atmıştı. Babamla olan samimiyetlerinden ötürü yakından tanıdığım, uzun yıllar öncesinde Konya Sanayi Odası Başkanlığı da yapmış olan, Konya sanayisinin gelişimine büyük katkısı bulunan, binlerce insana ekmek veren Hüsnü Polat amcamızın geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybettiğini duydum. İyi niyetli, samimi, işinin ehli, dürüst bir iş insanıydı. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR