Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Uçsuz bucaksız: İnternet

Uçsuz bucaksız: İnternet

İnternette ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Bu zaman içerisinde en çok neyle meşgulsünüz? Ve internette vakit geçirirken yapmanız gereken neyden ödün veriyorsunuz? Bu soruları çoğu insan kendine sormuyor, buna bende dahilim. Ama biz artık sanal bir alemde yaşıyoruz. Tamam sanal alemde yaşayalım böylesi daha kolay ve pratik. Peki biz bu sanal alemde ne yapıyoruz ? İşte bunu sorgulayalım, sorgulayalım çünkü bir sadisemiz bile geri gelmiyor. Değerli okuyucularım sizi bu sorularla bunaltmış olabilirim ama gerçekten işten eve gidip telefonumu elime aldığımda gördüğüm tablo korkunç… Mahremiyet diye bir şey kalmamış. Hiç tanımadığım belki tanımak bile istemediğim insanları ben neden görüyorum. Onlar neden kendilerini gösteriyorlar. Hadi bunu geçelim. Bu içerik üreticisi konusu ne? Siz ne üretiyorsunuz? Siz kimsiniz? Ve biz sizi zengin ettik. Bunlar gerçekten yararlı mı? İçerik üreticiliği adı altında dünya üzerinde yapılan o kadar gereksiz şey var ki.

Gelelim faydalarına

Artık çoğu şey gizlide kalmıyor. Yapılan kötülükte, maalesef iyilikte. Yapılan iyiliğin gizli kalması olayı tartışılır bir konu bence. Bir iyiliğin yapılıp sosyal medya üzerinden paylaşılması diğer insanlara örnek olup cesarette verebilir. Ama iyiliğin gizli kalmaması onun değerini de düşürebilir. Yine de gereksiz bir ton içerik yerine yapılan bir iyiliğin, yardımlaşmanın videosunu izlemeyi tercih ederim. İnternetin faydalarına gelecek olursak, özellikle dilsiz canlara yapılan kötülüklerin hemen servis edilmesi çok güzel bir şey. Tabi bu yapılan kötülüğü değiştirmiyor. Ama en azından o şahıs yerin dibine giriyor. Yani artık böyle şeyler o kadar da gizli kalmıyor. İnternetin hayatımızı kolaylaştıran birçok faydası da var; Güncel haber ve bilgi sağlama (tabi ki güvenilir kaynaktan) , görüş ve bilgi paylaşma ( klavye delikanlısı olmadan), ekonomik ve hızlı haberleşmeye olanak sağlama.

Tadında kullanalım

Birçoğumuz dünyada olup bitenleri televizyon yerine internetten ve özellikle sosyal medyadan takip ediyoruz. Zamanımızın çoğunu internet ve sosyal medyada geçiriyoruz. Cep telefonları elimizin altında olduğu için bu daha kolay ve daha çok tercih ediliyor. Aslında mesele bu değil, bizim zamana adapte olmamız bize yarar sağlayacaktır. Ama zamana adapte olurken kendi paha biçilmez zamanımızdan ödün vermeyelim. Sosyal medyayı bilinçsizce kullanmayalım ve belki de en ama en önemlisi çocuklarımızın ne izlediğine, onlara ne tür içerikler izlettiğimize dikkat edelim. Biz biz olalım interneti tadında kullanalım. .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR