Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Yeniden Refah’ın Büyükşehir adayı kim?

Yeniden Refah’ın Büyükşehir adayı kim?

Adım adım seçime yaklaşıyoruz… Bu süreçte adından en çok söz edilen partilerden biri hiç şüphesiz ki Yeniden Refah…

Konya’da da Yeniden Refah Partisi’nin merkez ve merkez dışında kalan birçok ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Adaylıkları açıklanan isimler sahada… Çalışmalarına çoktan başladılar…

Yeniden Refah Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı sorusu ise halen cevap bulamadı ve bu konu gizemini korumaya devam ediyor.

Karatay'da İsa Duysak, Meram'da Mustafa Özerdem, Selçuklu'da Ali Kemal Kara kendi seçim bölgelerini karış karış geziyor. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamaya çalışıyorlar.

Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Kara, bu süreçte erken yol alan isimlerden biri. Medyanın tüm kanallarını da etkin bir şekilde kullanıyor. Bir taraftan yapacağı hizmetleri aktardığı ve gazete kıvamındaki broşürleri dağıtıyor, diğer yandan yeni medya olan sosyal mecrayı aktif bir şekilde kullanıyor. Gençlerle olan yakınlığı ve gençlerle sıkı bir iletişim kurabiliyor olması da dikkatlerden kaçmıyor. Milli Görüş’ün genç nesillerde yankı uyandırması için çaba harcıyor.

Hem işadamı kimliği hem de medya geçmişi itibariyle Konya’nın en çok tanınan ve bilinen isimlerinden olan Karatay Belediye Başkan Adayı İsa Gökhan Duysak da işin yeni medya boyutunda ciddi bir varlık gösteriyor. Saha çalışmalarını hızlı bir şekilde sosyal medya ağı üzerinden tüm hedef kitlesine ulaştırıyor. Samimi bir profil ortaya koyuyor. Özellikle esnafa olan yaklaşımı ile gönüllerde yer ediniyor.

Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Özerdem de kendi seçim bölgesi olan Meram’da erken kalkıp hızlı yol alan isimlerden biri. Mustafa Özerdem’in kim olduğunu araştırdığımızda ise zihni ve fikri temellerinin Milli Görüş üzerine olduğunu anlıyoruz. Meram’da ne kadar karşılık bulur, kendisine gösterilen ilgi alaka sandıkta lehine oy olarak ne kadar yansır bilemeyiz ama Meram’da seçim sürecinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeyi başarmış bir isim.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI SÜRPRİZİ

Kulislerde günlerdir Büyükşehir adayıyla ilgili çok sayıda isim dolaşıyor. Önce Latif Canberan, sonra Şamil Özkafa ve son olarak da Mehmet Köseoğlu ismi gündeme geldi. Fakat bugün kulislerde bambaşka bir isim konuşuluyor: Elif Erbakan.

Elif Erbakan'ın adaylığı, kulislerde yer almayan ve parti içinde bile çok konuşulmayan bir sürpriz olacak. Gerçekten Elif Erbakan’ın ismi Konya’da açıklanacak olursa büyük bir sürpriz olacak…

Selçuklu, Karatay ve Meram’da görece güçlü adaylar çıkarabilmeyi başaran Yeniden Refah’ın sandık gününe kalan 45 günlük süreci vakit kaybetmeden belirleyip ilan edeceği Büyükşehir adayı ile de iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR