Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Başkan Konuk’un doğru ve cesur tespitleri

Başkan Konuk’un doğru ve cesur tespitleri

Son dönemde sosyal medya hayatımızın hemen hemen her alanına girdi. Akıllı telefonların yaygınlaşması, internetin cebimize kadar girmesi sosyal medyayı olmazsa olmazlarımız arasında ilk sıraya yerleştirdi. Başta facebook ve twitter olmak üzere sosyal ağlarda birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye’de 30 milyondan fazla kişi dünyayı internet üzerinden takip ediyor. Artık kullanıcılar bu ağları sadece ilginç ve özel buldukları resim video ve iletiler için değil, haberler, gündemdeki konular için çok daha aktif olarak kullanıyorlar. Dünya’da 901 milyon kişinin facebook kullandığı gerçeğinden hareketle Devlet Adamları, siyasiler, işadamları ve şirketler de bilgilerini, mesajlarını günümüzün en hızlı iletişim aracından veriyorlar. Hepsini birden kapsaması neticesinde gazete ve televizyonların açık ara önüne geçen sosyal ağlar neredeyse geçmişin ajansı konumuna yerleşmiş durumda.
Son on yılda yaptığı 35 yeni fabrika ile ülkemizdeki en hızlı gelişen ve büyüyen şirketi konumundaki Konya Şeker ve bu gelişmenin mimarı Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk da internet dünyasındaki bu önemli gelişmeye kayıtsız kalmayanlardan. Başkan Konuk gelişmeleri, yurt dışı gezilerini, fikir ve düşüncelerini kendisine ait resmi facebook hesabından takipçileri ile paylaşıyor. Kısa bir süre önce ABD’de yapılan CGI Zirvesi’ne ait resimleri ve toplantı notlarını paylaşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un son tespiti ve paylaşımı da oldukça dikkat çekici ve ülkemizin gerçeğini gözler önüne sermekte.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk facebook'ta (facebook.com/dr.recepkonuk) paylaşımı aynen şöyle idi; 
“Maliye Bakanlığının verilerine göre 2010 yılı itibarıyla Türkiye’de 476.843 kahvehane vardı. 2013’te bu rakam yine kamu yetkililerinin beyanatlarına göre 570.000’i aşmış. Kahvehanelerin değişmez üç muhabbeti vardır. Birincisi Fener, Galatasaray muhabbeti, ikincisi siyaset, üçüncüsü ticaret. Her gün, her kahvede insanlar bir masa etrafında toplanır paraya para demeyecekleri iş kurar, bir gün sonra kurdukları işi tasfiye ederler. Girişimci ruhu kahve muhabbetinden farklılaştıran husus birinin işin geyiğini, diğerinin gereğini yapmasıdır. Yani, fikri fikirde bırakmayıp, pratiğe taşıyacak cesarete sahip olmasıdır”
Çumra Belediye Başkanlığı ile başlayan ve Konya Şeker ile devam eden kamuya hizmet hayatında bu doğru tespiti yapan ancak birçoklarının aksine sadece tespit etmekle kalmayarak soruna çözüm mücadelesi veren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un başarılarının sırrı da bir bir ortaya çıkmış oluyor.
DOĞRU TESPİT VE CESARET…
Bu Başkan Konuk’u lider yapan özelliklerinden sadece iki tanesi. 
Bu özellikler ile yıllar önce yapılan doğru tespit ve öngörü ile çıkılan yol, batmak üzere olan bir fabrikadan on yılda otuz beş fabrikaya ulaştı bugün. Hem de dünya ölçeğinde imrenilen gıpta edilen devasa yatırımlarla döşeli bir yol. 
Sayın Başkan'a bizi en iyi şekilde anlatan ve bir kez daha tespitleri ile gerçek halimize gözümüze sokan değerlendirmesi için teşekkür ediyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR