Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

BAŞLIYORLAR

BAŞLIYORLAR

Ve hasret bitiyor. Atiker Konyaspor 93 gün sonra bugün Rize’de sahne alıyor.

Yeşil-beyazlılar oturmuş kadroyu korumaya çalışırken, birkaç takviye ile alternatifleri çoğaltmaya çalıştı.

Belki de alışık olmadığımız bir transfer dönemi yaşadık. Daha önceki sezonlarda zaten sezon içinde birkaç hocayla çalışmışsındır, kurtarıcı diye yeni bir isim getirilir beraberinde bolca transfer. Bizim yani gazetecilerin en sevdiği yaz dönemi formatı. Sonrası mı, hepimiz biliyoruz zaten anlatmaya gerek yok. Ancak Konyaspor’da bir şeyler değişmeye başladı. Şu anda sadece başladı. Devam eder mi etmez mi hep beraber göreceğiz.

Konyaspor, geçen sezonlara oranla daha sakin bir transfer dönemi yaşadı. Kadro büyük oranda korunurken, Meha, Holmen ve Traore’nin yeri doldurulmaya çalışıldı. Milosevic hazırlık maçlarındaki görüntüsüyle Meha’nın bıraktığı yerden devam edebilecek potansiyelde olduğunu gösterdi ancak devamlılığını lig içinde göreceğiz.

Yeşil-beyazlıların geçen sezondan en büyük kaybı bana göre Holmen oldu. Halen Holmen’in yerini dolduracak bir isim arayışı sürüyor. Transfer boyunca bu arayış sürerken, Kocaman Holmen’in görevini şu anki kadroda Amir’e verecek gibi görünüyor. Amir’in tekniği Holmen’e göre daha iyi. Pas trafiğini daha iyi yönetebilecek kapasiteye sahip. Ancak hem defansif özellik hem de dinamizm olarak Holmen, artıları olan bir isimdi. Amir’den bu performans çıkar mı bilinmez. Ancak şu andaki yapıyla bu rolde Amir’i izleyeceğiz.

Geçen sezon kendi tarihinin tüm rekorlarını alt üst eden yeşil-beyazlılar, bu sezona Avrupalı apoleti ile başlıyor. Teknik direktör Aykut Kocaman, takımın yapısını ve sistemini bozmadan lige en hazır giren takımların birinin başında olacak. İlmek ilmek dokuduğu sistemin karşılığını belki bu sene alacak Kocaman adam. Ama bu sezon herkes Konyaspor ile oynarken, daha temkinli olacak. Bu sezon daha zor olacak. Geçen sezon tepeye oynayan birkaç takım çok kötü bir sezon geçirirken, bu sezon daha iştahlı olacak. İlk 5’te yarış bu sezon daha kıran kırana olacak. Kocaman’ın oturmuş sistemi, sistemin oyuncuları lige daha hazır girecektir. İlk haftalarda yaratılacak fark yeşil-beyazlıların lig mücadelesinde avantajına olacaktır. Kağıt üstünde bir şeyler yazıp çiziyoruz ancak sözü sahadakiler bugünden itibaren söyleyecekler.

Sahadakiler hazırlanırken, tribünler de boş durmadı. Büyükşehir Arena’yı yine hınca hınç dolduracaklarını kombine sayısıyla ispatladılar. Tam burada aklıma takılan bir şeyler var. Takım geçen sezon zirve yapmış, hemen herkes Konyaspor ile ilgili bir şeyler konuşuyor ama bunu değerlendirecek bir yapı yok. Nasıl mı? Taraftar formana da tişörte de hücum ediyor. Günlük kullanımda Konyaspor ile ilgili ürünler istiyor ama yeni sezon formaları bile ligin başlamasına 3 gün kala resmi siteden yapılan duyuruyla tanıtılıyor. Sahadaki başarı yönetimsel başarıyla beraber yürümeli. Ancak şu ana kadar sahanın içindeki başarıya ayak uydurulamamış gibi görünüyor.

Sahadaki başarı değerlendirilip, pazarlanmazsa ne atılan adımların devamı gelir ne de başarının. Saha dışındaki başarı da gelecek mi bekleyip, göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR