Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

HAZIR MIYIZ?

HAZIR MIYIZ?

Hasret sona erdi ve artık Süper Lig başlıyor. Ben de birkaç ay sonra yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Umarım Konyaspor da bıraktığı yerden devam eder.

Futbolseverler için bu yaz pek iyi geçmedi. Oynadığı futboldan çok içerideki sorunlarla gündeme gelen milli takımımızın Euro 2016’da hüsran yaşaması bizleri üzdü. Turnuva yüzünden kısır geçen transfer dönemi de futbol anlamında heyecansız bir yaz geçirmemize sebep oldu.

Konyaspor da transfer döneminin en suskun takımlarından biri. Anadolu Selçuk’tan yükselen Can Demir Aktav ve Kayserispor’dan 3.  kaleci olarak alınan Abdülaziz Demircan dışında elle tutulur 2 transfer var sadece: Ioan Hora ve Deni Milosevic.

“Yıldız” oyuncular olmadıkları için iki futbolcu hakkında da performanslarını görmeden yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan giden oyuncuların yerinin dolması.

Traore ve Holmen gibi çok önemli 2 futbolcusunu kaybetti Konyaspor. Meha’yı önemli bir kayıp olarak saymıyorum, aranacak bir futbolcu değil. Fakat Holmen ve Traore büyük kayıplar. Milosevic ve genç Amir için çıta biraz yüksekte bu yüzden. Umarım beklenen başarıyı yakalarlar.

KONYASPOR GENÇLEŞİYOR

Aykut Kocaman Konyaspor’a gözle görülür bir “gençlik aşısı” uyguluyor adeta. Geçtiğimiz sezonki Amir Hadziahmedovic, Riad Bajic ve Emre Can Atila transferlerinin yanı sıra bu sezon takıma katılan Can Demir Aktav ve Deni Milosevic, yaş ortalamasını aşağıya çekti. Özellikle Can Demir, Amir ve Bajic’ten bu sezon oldukça umutluyum. Oturmuş savunma kurgusunda Can Demir fazla şans bulamayacaktır ama, bulduğu fırsatları da iyi değerlendireceğinden eminim. Holmen’in yokluğunda daha fazla süre alacak Amir Hadziahmedovic, tekniği ve oyun zekası sayesinde ortaya koyacağı futbolla taraftarın sevgilisi olabilir. Riad Bajic de gol yollarındaki en büyük kozu olacaktır Konyaspor’un.

KALİTE DÜŞTÜ

Giden oyuncular nedeniyle takımın kalitesi “kağıt üzerinde” düştü. Bu yüzden Konyaspor’da en çok güvendiğim isim “yine” Aykut Kocaman. “Hücum yapmıyor, göze hoş gelen futbol oynatmıyor” eleştirilerini kulak ardı edip aynı sisteme devam ettiği takdirde yine başarılı olacaktır Yeşil Beyazlılar.

RİZE KARŞISINDA GALİBİYET GELECEKTİR

Konyaspor’un ilk hafta konuk olacağı Çaykur Rizespor birçok transfer yaptı ama bunların  çoğu genç oyuncular. Bunun yanı sıra Ousmane Viera, Sercan Kaya, Teddy Chevalier, Deniz Kadah, Ludovic Silvesetre, Koray Altınay ve Eren Albayrak gibi önemli oyuncularını kaybettiler. Bu yüzden Atiker Konyaspor net bir galibiyet alarak sezona iyi başlayacaktır.

Yeni sezonun hayırlı olmasını, az sakatlık ve az hakem hatası olmasını diliyorum. Hak eden kazansın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR