Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

SÜRPRİZ YOK

SÜRPRİZ YOK

Henüz hazır olmayan iki takımın karşılaşmasının böyle bir mücadeleye sahne olacağı maç öncesinde belliydi. Kıran kırana, bol hatalı bir maç oldu. Beşiktaş orta sahada pres yaparak Konyaspor'u baskı altına alırken, Yeşil Beyazlılar güzel bir organizasyonla golü buldu. Bajic'in golünde tam 7 oyuncunun payı var. Bir de Siyah Beyazlılar'ın klasikleşen savunma hatalarından biri tabii ki.

Bu golden sonra Konyaspor'un en kötü ihtimalle 1 puan alacağı aşikardı aslında. Çünkü Konyaspor, Başakşehir gibi iyi savunma yapan disiplinli takımlar karşısında geriye düştükten sonra maçı çevirmek zordur.

Beşiktaş Olcay Şahan ile gole erken yanıt verse de oyun disiplininden taviz vermeyen Konyaspor sert ve iyi savunma yaparak ilk yarıda Beşiktaş'a başka geçit vermedi. Yeşil Beyazlılar öne geçtikten sonra biraz daha direnebilseydi maç Beşiktaş için çok daha zor hale gelecekti.

İlk yarıda Beşiktaş'ın yaptığını ikinci yarıda ise Konyaspor yaptı. Cenk'in golüne yine Bajic ile erkenden cevap verdi Konyaspor. İki takım da 3. golü atacak fırsatları buldu ama son vuruşlardaki beceri eksikliği yüzünden eşitlik bozulmadı. Necip'in kırmızı kartından sonra ise Konyaspor galibiyeti kaçırdı diyebiliriz. Necip Uysal'ın ilk yarıda atılması gerekirdi ama Cüneyt Çakır, Bajic'e atılan dirseği görmedi. Ali Çamdalı da 2. yarı atılsa kimse itiraz edemezdi. Cüneyt Çakır Avrupa'daki yönetiminin 10'da birini gerçekleştiremiyor Türkiye'de.

Yine de Aykut Kocaman'ın dediği gibi son şampiyon ve ligin favorisi karşısında alınan 1 puan iyidir. Milli maç arasından sonra Konyaspor daha iyi olacaktır. Karşılaşma öncesinde de belirttiğim gibi bu sonuç sürpriz olmadı. 3 ihtimal de sürpriz olmazdı.

Ali Çamdalı'nın Konyaspor için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu bu maçta daha iyi anlaşıldı. Orta sahayı toplarladı. İlk gol öncesi Skubic'e verdiği pas mükemmeldi. Fatih Terim olmasa, milli takıma göz kırptı diyeceğim ama...

Mehmet Uslu ise sahanın en kötüsüydü. Son zamanlarda hiç bu kadar kötü değildi belki de. İyileşen Barry Douglas bundan sonraki maçlar için daha iyi bir tercih olacaktır.

MİLLİ TAKIMDA KONYASPORLU YOK

Fatih Terim'in nasıl bir insan olduğunu (!) herkes biliyor. O yüzden kadroda Konyasporlu oyuncu olmaması beni şaşırtmadı açıkçası. Ama aylarca maç yapmayan Arda'dan o zamanlar vazgeçmiyorken, en formda olduğu dönemde kadroya almamanın anlaşılabilir-açıklanabilir hiçbir yanı yok." En çok sıkıntı yaşadığımız stoper bölgesine Ersan Gülüm yine çağrılmadığına göre orada tekrar Mehmet Topal oynayacak ve sinir krizleri geçireceğiz muhtemelen. Fatih Terim milli takıma yakışmıyor. O varken Dünya Kupası'nda katılmamız zor.

ANADOLU KARTALI AVRUPA'YA AÇILIYOR

Konyaspor Avrupa Ligi'nde Shaktar Donetsk, Braga ve Gent ile eşleşti. Çok zor kura. Gerçekçi olmak lazım: bu grupta Gent'i geçip 3. olmak büyük başarıdır Konyaspor için. Bu sezon Avrupa kupaları iyi bir tecrübe olacaktır. Lige ağırlık verip, tekrardan Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek çok daha önemli. Bu anlamda Beşiktaş maçındaki sinyaller gayet olumluydu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR