Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

TAM YERİ TAM ZAMANI

TAM YERİ TAM ZAMANI

Son iki maçtır Konyaspor'un futbolunda gözle görülür bir düşüş var.  Gaziantepspor ve Başakşehir maçlarında henüz ilk dakikalarda bulunan gol takımı skoru korumaya itti oyunun kontrolü rakiplere geçti. Başakşehir karşısında da aynı durum yaşandı fakat, tıpkı Gaziantep'te olduğu gibi yine net pozisyonlar buldu ve yine değerlendiremedi Konyaspor. Emre Belözoğlu'nun sakatlanıp çıkmasına rağmen orta saha kontrolü hep Başakşehir'deydi. Volkan Fındıklı çok top kaybetti. Gol atmasına rağmen iyi bir görüntü çizmedi genç oyuncu.

Yeşil-beyazlılar son iki maçta, performans olarak diğer maçların uzağında kalsa da kaybetmedi. Galibiyet serisi sona erdi ama 16 maçlık yenilmezlik serisi hâlâ devam ediyor. Avrupa yolunda önemli olan da bu.

Bir hafta Rangelov 11 başlıyor, diğer hafta Bajic. Forvet mevkii haricinde genelde hep aynı isimler forma giyiyor Konyaspor'da. Kupadan kaynaklanan fikstür yoğunluğu fiziksel olarak, yenilmezlik serisi de zihinsel olarak yıprattı oyuncuları. Bu yüzden milli maç arası tam yeri ve tam zamanında geldi. Bu aradan sonra tekrar toparlanacaktır Konyaspor.

Nerede Konyasporlular?

Milli takım kadrosunda kötü sezon geçiren Bursaspor'dan oyuncu var, küme düşmemeye oynayan Mersin İdmanyurdu'ndan oyuncu var, PTT 1. Lig'den oyuncu var ama Süper Lig üçüncüsü Konyaspor'dan hiçbir oyuncu yok. Ligin ikinci yarısının en az gol yiyen kalecisi Serkan Kırıntılı'nın ( 9 maç 3 gol), Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu kalecilerinin olduğu bir kadroda mutlaka olması gerekirdi. Milli takımı Euro 2016'ya taşıyan Konya'ya haksızlık etti Fatih Terim.

Milli maça gelince; baştan sona üstün bir oyunla maçı kazandı Ay-Yıldızlılar. Fakat savunma kötü. Hava toplarında ve duran toplarda çok pozisyon verdik. Hazırlık maçları da bu hataları görmek için. Terim hem kadro tercihindeki hatalarını, hem de saha içindeki hataları görür umarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR