Seda Erciş

Seda Erciş

Karşınızda tecrübe oynuyor

Karşınızda tecrübe oynuyor

Torku Konyaspor, harikalar yaratmaya devam ediyor. Ligde tam 23 haftayı geride bırakan temsilcimiz, aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini daha zorlu Mersin deplasmanında ekledi.

İlk olarak galibiyetin de önüne geçen Aykut Kocaman’ın açıklamalarıyla yazıma başlamak istiyorum. Maçın ardından konuşan Aykut Hoca, bizlere uzun süredir beklediğimiz müjdeyi verdi. Yönetim ile bu hafta masaya oturacağını ve herhangi bir sıkıntının çıkacağını düşünmediğini söyledi. Bu açıklamanın ardından hepimizin içi rahatlamıştı diyebilirim. Alınan galibiyetin bir de üstüne Kocaman yürekli adamın kalacağını öğrendik. Daha ne olsun…

Maça geçecek olursak, Mersin İdmanyurdu deplasmanının kolay olmayacağını düşünüyordum. Düşme korkusunu yakından hisseden Mersin’in daha istekli başlaması, Konyaspor’un ise daha temkinli hareket etmesini hepimiz bekliyorduk. İçimizden de ‘beraberlikte fena olmaz’ demedik değil.

Aslında öyle de oldu denebilir. Kolay galibiyet gibi görünse de ilk yarıda yeşil-beyazlılar, rakibi karşısında zor anlar yaşadı. Özellikle Tita’nın kırmızı kart görmesinin ardından daha da hareketlenen Mersin İdmanyurdu karşısında Konyaspor oyunu dengede tutamadı. İlk yarının en net pozisyonunu yaşayan Mersin, kaleci Serkan’ı geçemedi. Savunmada içimiz rahat olsa da kalede Serkan’ın oluşu artık gol yemeyi iyice aza indiriyor. Bu güvenin herkeste oluştuğunu hissedebiliyoruz.

İlk yarının 0-0 tamamlanması işimize geldi. İkinci yarıya değişiklikle başlayan Aykut Kocaman, Rangelov’u çıkararak Ömer Ali’yi oyuna aldı. Yerinde bir değişiklikti. Hücumda etkinliğinin de habercisiydi. Dakikalar ilerledikçe harekete geçen Konyaspor, rakip ceza sahasında fazla adam olmasını değerlendirdi. 62. dakikada Traore ile golü bulan temsilcimiz, Mersin’in de direncini kırdı. Golün ardından iyi paslaşarak ataklarını sıklaştıran yeşil-beyazlılar, yine Ömer Ali ile etkili geldiği 76. dakikada golü buldu. Muhteşem ortayla golü bulan Bajic, takımını 2 farkla öne geçirdi. Maçı da bu skorla 2-0 kazanan Konyaspor, 3 puanı alarak haftayı kapattı.

Tecrübe böyle bir şey olsa gerek. Kazanma alışkanlığı deseniz zaten oluştu. Ama tecrübeli takım olgusu artık Konyaspor için de diyebiliriz. Teknik heyetinden oyunculara kadar herkeste o hava var. Oynanan oyun, hırs, istek ve alınan sonuçlar hepsi bunu gösteriyor. Bir Anadolu takımında az rastlanan ve kolay kolay yerleşemeyecek ‘tecrübe’ Konyaspor’un bu sezonki en büyük ağırlığı oldu.

Evinde, deplasmanda, kolay ve zor maç demeden tüm karşılaşmalarda aynı sistem üzerinden giderek istediği sonucu alan Konyaspor’a ne desek az. Takım bu şekilde devam ederse bize sadece Avrupa için gün saymak kalır. Aykut Kocaman’ın öğrencileri bunu çoktan hak etti. Üstelik Kocaman’ın da yavaş yavaş Avrupa istediğini konuşması, her şeyi net bir şekilde ifade ediyor.

Yeniden önümüzdeki maçlara bakabiliriz. Bir yeni galibiyeti eklemek için…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR