Murat Güzel

Murat Güzel

Vefa Gecesinden İzlenimler

Vefa Gecesinden İzlenimler

Önceki akşam AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği “Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda” programındaydık.

14 Ağustos 2011’de kurulan AK Parti’nin kuruluş yıldönümü yaklaşırken Genel Merkez’den 81 vilayete verilen ve Ramazan’ın ilk haftası düzenlenecek programlarla AK Parti’nin kuruluşunun kutlanmasını öngören talimatı doğrultusunda düzenlenmiş bir programdı bu.

Ancak AK Parti Konya İl Teşkilatı yetkilileri programın tarihini biraz daha öne çekmeyi uygun görmüşlerdi, çünkü malum Konya’da Ramazan akşamları düzenlenecek bu tür programlarda arzu edilen verimi almanız biraz güçtür.

İftardan hemen sonra teravih telaşı başlar çünkü…

Programda bütün katılımcılara teşkilat bir “saat” hediye etmeyi uygun görmüş.

Anladığımız kadarıyla AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Kartal beyin saatçi olması hasebiyle saatler de biraz ucuza denk getirilmiş.

Bense saati bahane edip Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli’ye takıldım, saati göstererek yeni kurulabilecek bir kooperatife isim önerdim: AK-Çin.

Programa eski il başkanlarından Mustafa Çevik haricinde bütün il başkanları katılmıştı, ancak nedense Ömer Saylık protokol masasına oturmamış, daha geride bir masaya oturmuştu.

Üç eski il başkanı plaketle onurlandırıldı program sonunda.

Hasan Angı, Ali Sürücü, Faruk Dügen beylerdi bu isimler.

Ömer Saylık yine aralarında değildi.

İşin aslını esasını öğrenmek için soru yönelttiğim Ahmet Sorgun durumu Ömer beyin “vekaleten” il başkanlığı yapmasına bağladı.

Bu gerekçeye şaşırdım aslında.

Atanmışlık ve seçilmişlik ayrımının yanına şimdi de vekaleten başkanlık ayrımı da gelmiş oldu bir bakıma.

Programda o kadar çok dost sima ile karşılaştım ki parmağım deklanşörden bir türlü inmek bilmedi.

En nihayet yanına oturduğum Meram İlçe Başkanı M. Ulvi Bezirci, i-Phone’undan bir fotoğraf göstererek bu gecenin benzerini teşkilat olarak daha önce yaptıklarını söyledi.

O fotoğrafta Refik Tuzcuoğlu, Serdar Kalaycı ve Fatma Toru ile Ulvi Bezirci ve Bakan bey, yani Ahmet Davutoğlu yan yanaydı.

Serdar Kalaycı demişken Serdar Bey program boyunca twitterda gezindi durdu.

Bir de anektod.

Yerel seçimler öncesi AK Parti’ye tepki göstererek istifa eden (kamuoyuna böyle yansıyan) Nusret Akgümüş meğer çok ince bir siyaset yürüterek beldelerdeki AK Partililerden gösterilen aday aleyhine bir adayın çıkmasını engellemiş!

Yani anlayacağınız AK Parti’nin çarıklı erkan-ı harbi çok.

Eski İl Başkan Yardımcısı Ethem Öztoklu ile yeni Meram Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Uykusuz’un olduğu masa ise AK Parti siyasetinin “kurucu” iradesini yansıtan simalarla doluydu.

Hepsini ayrı ayrı fotoğraflasak yeriydi aslında.

Bakan yardımcılarımız Orhan Erdem ile Halil Etyemez, milletvekillerimiz Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Hasan Angı partililerin ilgi gösterdiği simalardandı.

Ve tabii Yasin Aktay…

Yaklaşık 20 yılını Konya’da akademik hayatta geçirmiş Yasin beyin AK Parti Konya’ya yabancı olmadığı hepimizin malumu…

Yasin beyin Siyaset Akademisi’nden, üniversiteden öğrencileri de program sonunda danışacaklarını danıştılar ona.

Daha yazılabilecek birçok not var ama yerimiz doldu.

Onlar da bir başka bahara kaldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR