Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

3'ten daha fazlası..!

3'ten daha fazlası..!

Konyaspor deplasmanda Pendikspor'u 2-0 yenerek çok ama çok önemli bir zafer elde ederken, kazanılan 3 puandan çok daha fazlası oldu.

En az atan en çok yiyene rakip oldu İstanbul'da. Maça çok iyi başlayan alan daraltarak rakibinin çıkmasını da engelleyen Konyaspor, Oğulcan'ın harika ara pasıyla sağdan ceza sahasına çok iyi sıyrılan Ndao'ya yapılan sert hareket ile penaltı kazandı 10. dakikada.

Atışı kullanan Cikalleshi kaleciyi ters köşeye yatırarak takımını deplasmanda öne geçiren golü ağlara bıraktı.

İlk yarıda daha olgun ataklar gerçekleştiren taraf da Konyaspor oluyordu ne var ki sol kanat sağ kanat kadar etkili bindirmeler yapamadı, bunda yerini yadırgayan Prip top kayıplarıyla öne çıktı, sağ kanatta Ndao çok iyiydi. Yani sol kanatta Marlos Moreno neden hiç düşünülmüyor bilemedik gitti.

38'de Oğulcan ceza sahasına girer girmez sert vurdu top direkten dışarıya gitti, o pozisyonda sert müdahale de vardı ama VAR'dan ses çıkmadı..!

Şiddetle 3 puan lazımdı Konyaspor'a ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

2. yarıya Ömerovic aynı takımla başlamayı tercih etti oysa bir Marlos bir Cicaldau beklemiştim 2. hatta 3. gol için..!

62'de Prip yerini Ethemi'ye Cikalleshi de Junior Sambou'a bıraktı. O Junior topla buluştuğu ilk iki pozisyonda da kendini yere bıraktı..!

68'de en ciddi atağını yaptı Pendik, neyse ki Erencan atamadı. Yan pas geri pasa dönen Konyaspor son 20 dakikasında 1-0'ı koruma telaşındaydı..

Ve 74'de sahneye çıkan Ethemi, sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez muhteşem kavisli bir şutla öyle güzel bir gol attı ki takımını da rahatlattı, ataklar yapmaya başlayan rakibinin de gardını düşürdü..

O Ethemi 81'de asist yapmaya da çok yaklaştı ancak Guilherme golü kaçırdı..

85'te Erencan bir tehlike daha yaşatıyordu neyse ki yine dışarı attı.

Oğulcan Yunus'la Soner de Kahraman ile değiştirildi, Ndao'nun al da at dediği poizsyonda Junior 90+2'de inanılmaz bir golü kaçırdı..!

Ligin son sırasındaki 21 gol atabilen İstanbulspor'u saymazsak 26 gol ile ligin en az gol atan takımı pozisyonundaki Konyaspor, 55 golle ligin en çok gol yiyen takımı Pendikspor'a konuk olduğu maçı sağlam oyunuyla 2-0 kazanarak ligde kalma yolunda çok ama çok değerli bir mücadeleden 3 puandan çok daha fazlasını kazanarak ayrılmayı bildi..

Deplasmandaki çok değerli bu galibiyet Cumartesi günü Konya'da oynanacak Adana Demirspor maçı öncesi kıymetine paha biçilmez bir moral oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR