Ali Dutal

Ali Dutal

Bize Her Yer Kur’an Kursu

Bize Her Yer Kur’an Kursu

Bu yaz koronavirüs nedeniyle Yaz Kur’an Kurslarımız cami ve kurslarımızda açılamıyor. Yani, cami ve kurslarımızda bu yaz çiçekler açmayacak cıvıl cıvıl kuş sesleri duyamayacağız.

Olsun, her şeyde bir hayır vardır. İnşallah, Yüce Rabbim şer gibi görünen bu sıkıntılı süreci hayra çevirir.

Cami ve kurslarımızın kapalı olması kitabımız Kur’an-ı Kerimin öğrenilmesi ve öğretilmesine mani değildir.

Çocuklarımız Kur’an Kurslarımıza gelemeseler de Kur’an Kurslarımız evlerimize gelecektir. Onun için üzüntüye, karamsarlığa hiç gerek yok; yeter ki biz çocuklarımızın kitabımızı öğrenmelerini canı gönülden isteyelim.

Aslında isteyelim demek bile uygun değil; ancak, içim acıyarak bu ifadeyi kullandım. Çünkü, dünyevileşen insanımızın çoğu bugün çocuklarının dinini, kitabını öğrenmesini hiç dert etmedikleri gibi ihtiyaçta duymuyorlar. Biz bunu camilerimiz ve kurslarımızın açık olduğu geçmiş yıllarda gördük.

Hangi ana baba çocuğunu okula gönderirken gösterdiği itinayı cami ve kurslara gönderirken gösteriyordu?

Maalesef göstermiyorlardı! Olsa da olur olmasa da olur kabilinden cami ve kurslara gönderiyorlardı. Çoğu da Kur’an Kursu yerine matematik, yabancı dil gibi kursları tercih ediyorlardı. Ben bunları gördüğüm için dile getiriyorum. 

Oysa ki, dinimiz ve kitabımızın öğretilmesine dünden daha fazla bugün ihtiyacımız var; bu gidişle yarın çok daha fazla olabilecek gibi görünüyor. Yeni yetişen neslimize bakınca bu kaygılarımızın yersiz olmadığı anlaşılacaktır.

Çocuklarımızın geçici dünyası için harcadığımız emeğin, paranın onda birini hatta yüzde birini ebedi olan dünyası için harcıyor muyuz?

Ebedi kurtuluş Müslüman olmak, Müslüman yaşamak ve Müslüman olarak ölmekle olur; bunun başka yolu olmadığı gibi bu işin şakası da yok!

-Neden anlamıyor anlamak istemiyoruz bir türlü anlamıyorum!

Çocuklarımıza dinimizin öğretilmesinde en önemli sorumluluk ana babaya aittir. Bu görevini yerine getirmeyen, getirilmesinin şartlarını aramayanlar Allah(cc) katında bunun hesabını verecekler; tabi verebilirlerse!

Yüce Rabbimiz:

“Ey iman edenler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyunuz.” Buyuruyor. (Tahrim,6)

Peygamber Efendimiz (sav);

“Hepiniz bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, sizde evlerinizde ve emriniz altındakileri cehennemden korumalısınız. Onlara Müslümanlığı öğretmelisiniz. Öğretmezseniz mesul olacaksınız.” Buyurmaktadır. (Buhârî, Vesâyâ, 9; Müslim, İmâre, 20)

Kur’an Kurslarımızın evlerimize elektronik ortamda girmesi için sunulan hizmetten en etkin şekilde yararlanarak bu sorumluluğumuzu kısmi de olsa yerine getirelim.

-Bunu nasıl yapacağız?

Size bir site adı vereceğim. Site çocuklarımıza kitabımız Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini öğrenmeleri hizmetini uzman ve güvenilir ehli sünnet hocalarla vermektedir.

Güvenerek bu siteye girerek evlerimizde e-Kur’an Kursu hizmetini alabilirsiniz. Uygulanan programa uyarsanız mutlaka faydalanacaksınız. Verilen hizmet ücretsiz olup kesinlikle Allah(cc) rızası içindir. Sitenin adı: http://Okulumevde.net  En azından siteye girip inceleyebilirsiniz.

İmkan var bu imkandan çocuklarımızı yararlandırmak bizim vazifemizdir. Kur’an-ı Kerimi öğrenmek, öğretmek ve öğretilmesi için çalışmak her Müslüman için önemli bir vazife olduğu gibi aynı zamanda çok faziletli ve sevabı yüksek bir ibadettir.

Peygamber Efendimiz(sav)  Hz. Ali Efendimize;

“Yâ Ali! Kur'ân'ı öğren ve insanlara öğret. Her harfi için on sevap vardır, öldüğün zaman şehit olarak ölürsün.”

Enes bin Malik(ra)'in rivâyet ettiği bir Hadis-i Şerifte Efendimiz(sav);

“Dikkat edin! Kim Kur'ân-ı Kerîmi öğrenir, öğretir ve içindekilerle amel ederse ben onu Cennete sevk ederim ve Cennet için delili olurum.”

Hasan el-Basrî(ra)'nin rivâyet ettiği bir Hadis-i Şerifte Efendimiz(sav);

            “Kur'ân'ı öğreniniz. Muhakkak kıyamet gününde o ehline en güzel bir şefaatçidir.”

Ebû Hüreyre(ra)'nin rivayet ettiği bir Hadis-i Şerifte Efendimiz(sav);

'Kim bir çocuğa Kur'ân-ı Kerîmi öğretirse, Allah onun boynuna öyle bir gerdan takar ki, kıyamet gününde önceki ve sonraki insanlar ona hayran olurlar.' Buyurmaktadır.

Bir çocuğun babası üzerindeki haklarından biri de Allah(cc)'ın kitabını okumayı öğretmesi veya öğrettirmesidir.

Kur’an-ı Kerimin öğrenilmesi, öğretilmesi, yaşanılması ve yaşatılması ile ilgili söylenecek çok söz var; ancak, maksadımızın anlaşılması için bu kadar yeterli sanırım. Yetmiyorsa bu önemli husus ile ilgili kitaplar dolusu açıklama var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR