Sedat Akkirpikler

Sedat Akkirpikler

BU YENİLGİ İYİ OLMADI

BU YENİLGİ İYİ OLMADI

Spor Toto Basketbol Ligi temsilcimiz kendi saha ve seyircisi önünde maç boyunca bir kere öne geçen rakibi Trabzonspor Medikal Park’a 70-73 yenilmekten kurtulamadı.

Galibiyet sayısını yediye çıkartıp biraz daha rahatlamak isteyen Torku maça hücumda ve müdafaada iyi oynayarak farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bunda rakibinin kötü oynamasının da rolü vardı. Üçüncü periyotta rakibinin toparlanmasına izin veren ve oyun disiplininden uzaklaşan temsilcimiz rakibinin maçın son dakikasında öne geçmesini önleyemedi. TUCKER dışında skora etki eden ikinci bir oyuncunun olmaması ve bu oyuncunun rotasyonla dinlendirilmemesi yenilginin sebeplerinden biri oldu.

Yeni transfer REYNOLDS bende soru işaretleri bıraktı. Sorumluluk ve risk almaktan uzak bir görüntü içerisindeydi. Hele son dakika içerisinde çembere dahi değmeyen şutu maçın dönüm noktası oldu. NBA kökenli olduğu söylenen ve Euroleague’de oynayan bir oyuncunun son altı saniyede üçlük atışı sayıya çevirmesi  gerekir.  Bundan sonraki maçlarda daha iyi olmasını temenni etmekten başka yapacak bir şey yok. İnşallah yanlış transfer değildir.

Maçın hakemleri ise çaldıkları 3-4 düdükle Torku Konyaspor’u inceden inceden doğradılar. Sean Williams’ a çaldıkları fauller oyundan düşmesine sebep olurken son saniyelerde hücumda Reynolds’a yapılan faulün verilmemesi de yenilgiye neden oldu.

Yine de oyun disiplininden kopmayarak ve hücumda top çevirip içeriden sayılar arayarak maçı alabilirdik. Ayrıca Torku Konyaspor’da  rotasyon hataları yapıldığına da inanıyorum.  Bundan önceki  maçlarda daha çok görev alan ve faydalı olan  Valantin PASTAL’ın kenarda unutulması  da handikaptı.

Bu arada bazı konulara da değinmek istiyorum. Senelerdir zor şartlar altında görev yapan yöneticilerin tecrübelerinin arttığını düşünmekteyim. Ama her sene yapılan transfer yanlışlarına ve bu yüzden yaşanan parasal sıkıntılara değinmeden geçemeyeceğim. Dört sezondur süper ligde mücadele eden temsilcimiz her sene 6 yabancı transfer etmektedir. Çeşitli nedenlerle sezon içerisinde birkaç oyuncu gönderilip yenisi alınarak ekstra paralar harcanmaktadır. Ayrıca birkaç istisna dışında iyi bir yerli oyuncu transferi yapılmamaktadır. Transferleri kim yapmaktadır ve sorumlusu kimdir. Menajerlerin tavsiyesi ile araştırılmadan seyredilmeden mi yapılmaktadır. Bu fazladan harcanan paralarla iyi bir yerli oyuncu alınabilirdi. Ayrıca alınan yerli oyuncuların takıma katkıda bulunduğu söylenemez.  Bu hatalar başka takımlarda da yapılmasına rağmen bizde biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Bundan sonraki yazılarımda altyapı, sponsor ve eski yönetici konularını ele alacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Akkirpikler Arşivi
SON YAZILAR