Prof. Dr. Mehmet Ak

Prof. Dr. Mehmet Ak

HAYAT YOLUNDA YOLDAŞ OLMAK: MUTLU EVLİLİK REHBERİ

HAYAT YOLUNDA YOLDAŞ OLMAK: MUTLU EVLİLİK REHBERİ

Derdi insanımız olan, eğitim olan, toplumun yararına somut ürünler sunmayı borç sayan bir grup ruh sağlığı çalışanı bir araya geldik ve daha önce ülkemiz için önemli bir sorun olan madde bağımlılığını ele aldık ve ‘Çocuğum Bağımlı Olmasın’ kitabını bu sene başında sizlere sunduk.

Tedavisinin zor olduğunu bilenler olarak, bağımlılığı önlemek amaçlı yazdık kitabımızı. Şimdi de ülkemizde artan boşanma oranlarından yola çıkarak aileyi kurtarmak için yine önleyici ruh sağlığı hizmetleri kapsamında bir kitap yazdık. Evlilikte boşanmaya giden süreçleri, sahanın içinde olan uzmanlar olarak, kendi perspektifimizden ele aldık. Anlaşılır olsun diye yalın bir dil kullandık. İçinde gerçek yaşanmış vaka örnekleri ile kültürümüzün ürünleri olan ve hepsi birer ders niteliği taşıyan hikayelere yer verdik. Evli çiftlerin ihtiyaçlarını, nasıl iletişim kuracaklarını, aile de sınırları, sağlıklı cinsel hayatı irdeledik, anlattık.

adsiz-038.jpg

Adını da; Hayat Yolunda Yoldaş Olmak: Mutlu Evlilik Rehberi, koyduk.

İlk kitapta hedef kitlemizi, madde bağımlılığı riski yüksek olan gruplar olarak belirlemiştik. Bu kitapta da aile içinde sorun yaşama riski yüksek olan bireylere ulaşmayı hedefledik. Ama özellikle ilk kitaptan sonra gözlemim ve gelen danışmanların profiline baktığımda kitapların hedef kitleyle buluşturulması için özel gayret sarf etmek gerekiyor. Madde bağımlılığı profili maalesef çoğunluk az okuyanlar grubundaydı ve biz kitap yazsak da onların gidip bu kitabı almaları çok olası görünmüyordu. Nitekim bunu da deneyimledik. İkinci kitabımızın da risk grubuyla buluşamama riski var. Ne yapsak bilemiyorum? Acaba belediyeler evlilik cüzdanı ile birlikte verseler mi? Aklımda deli sorular… Önce okuma alışkanlığı kazandırabilsek daha iyi olacak belki. Bakalım artık, çeşitli projelerimiz var.

Elimizden gelen yazmaktı dostlar, onu yaptık. Kitabımızın yolu açık olsun. Bir yuvayı dahi ayakta tutmaya yarasa başka ne isteriz. İnanıyoruz ki aileyi kurtarırsak ülkeyi kurtarırız. Sorunun çoğu bilmeme, farkında olmamadan kaynaklanıyor. Artık bilgi dolu bir rehber var. Okuyalım, okutalım, tüm evlilikler mutluluk dolu olsun inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Mehmet Ak Arşivi
SON YAZILAR