İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez…

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez…

Evet dostlar, zor bir tünele girdik hep beraber. Bu tünelden çıkabilirsek aydınlık yarınlara adım atabilme fırsatı yakalayacağız. Ya da çıkamayıp eski kaos ortamlarına geri döneceğiz. Sezon başından beri yapılan hatalar, çiçekli, böcekli, kuş sesleriyle bezeli bir yoldan geçen Konyaspor’umuzu, ne yazık ki bu karanlık yola sevk etti ama bu takımı bu karanlık yoldan çıkaracak olan da yine o büyük Konyaspor taraftarıdır. Osmanlıspor karşılaşmasıyla birlikte bu zor yürüyüş başladı. Deplasmanda rakipten alınan 1 puan şuan ki puan dezavantajımız nedeniyle olumsuz gibi gözükse de bu puanın ilerleyen haftalarda bizlere ne denli faydalı olduğunu hep birlikte göreceğiz inşallah.

Özellikle ikili averajda en net 2 rakibimiz olan Osmanlıspor ve Gençlerbirliği’nin önünde olacak olmamız, 3’lü 4’lü averaj hesabıyla küme düştüğümüz günleri düşününce çok ama çok önemli. Kaderin bir cilvesidir ki o dönemde de yine aynı takımlarla bu yarışa girmiştik. Antalyaspor, Gençlerbirliği, Ankaraspor ve Konyaspor hatta uzaktan da olsa Denizlispor da bu yarışın içindeydi. O dönem yapılan masa başı anlaşmalar, ağam paşam muhabbetleri nedeniyle küme düşen Konyaspor’umuz için belki de bu sene ilahi adaletin tecelli edeceği bir sene olacaktır. Kim bilir…

Genel itibariyle Osmanlıspor maç öncesi yaşananlara bakıldığında aslında şehrin bu maçı ne kadar çok istediğini net olarak görebiliyorduk. Özellikle yüksek sayılabilecek bir fiyattan satışa çıkan biletlere yoğun ilginin olduğunu görmek açıkçası her taraftar gibi benim de göğsümü kabarttı. 1000 kişilik bir ordu ile desteklediğimiz Konyaspor’umuz, gelecek için çok faydalı olacağına inandığım o 1 puanı alıp geldi. Bundan sonraki performansımızın içerde kazanıp dışarıda da kaybetmemek üzerine kurulu olması gerekiyor. Özellikle bu hafta oynanacak olan Sivasspor karşılaşması ve akabindeki Antalyaspor deplasmanlarında alınacak 4 puan bize ciddi anlamda avantaj sağlayacaktır.

Ankara’da takımını destekleyen taraftarlarımıza da ayrıca bir teşekkür etmemiz gerekiyor. Açık konuşmak gerekirse, biletlerin genel satışa açılması böyle kritik bir karşılaşma öncesi disiplinli ve organize bir tribün desteği olamaması hususunda beni tedirgin ediyordu. Ancak tribündeki herkes bu takımın kendi sevdaları olduğunu ve her ne koşulda olursa olsun destekleyeceklerini o kadar güzel bir sunumla ortaya koydular ki, gerçekten hepsini teker teker tebrik ediyorum. Nalçacılılar Taraftarlar Derneği olarak çok ciddi bilet sıkıntısı yaşamamıza rağmen en azından kemik ekibin de tribündeki yerini alması organize bir tribün desteği olması noktasında oldukça etkiliydi. Bu enerjimizin artarak devam etmesi gerekiyor. Bu sene birçok zorluk yaşadık ve her alanda o kadar çok hata yapıldı ki, tek umudum bu sinerjinin artarak devam etmesi. Bu takımı bu psikolojik buhrandan çıkarabilecek tek şey bu çünkü. Bugün itibariyle herkesin hafta sonu oynanacak Sivasspor karşılaşmasına motive olması gerekiyor. Ankara’da alınan 1 puanın anlamlı olabilmesi için, Sivasspor karşılaşmasının kazanılması lazım. Ve takdir edersiniz ki, kendi sahamızda maç kazanmanın tek yolu da sağlam bir psikoloji ve enerjiyle tribüne gelen taraftarımızın desteğinden geçiyor.

İşimiz halen zor, ama Mevlana üstadımızın da dediği gibi “Zor olacak ki, imtihan olsun”…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR