Hacı Servet Karaca

Hacı Servet Karaca

Işığın altında yağan kar tanesinin mucizesi

Işığın altında yağan kar tanesinin mucizesi

Kar taneleri yeterli bir boyuta ulaşan tek bir buz kristalleridir. Çok sayıda kar kristalleri olmasına rağmen genellikle hepsinin ortak özellikleri altıgen şeklinde olmalarıdır. İnsan gözünün gördüğünü algılayabilen bir varlıktır. Bu nedenle her şeyin kendi içinde bir izafiyeti vardır.

Kar taneleri aslından ayrıldıkları zaman parçalanırlar ve her bir ham parçası rahmet ve bereket olarak aşklarını ararlar ve sonunda toprakla buluşurlar. Toprakla hasbihal edip temiz su olurlar. Toprak seni senden alır sensiz verir ama kar taneleri ne yapacağını bilirler lakin tekrar sahibine bir an önce kavuşabilmek için görevlerini yapıp aslından ayrı kalmak istemezler. Toprağın bıraktığı kar taneleri artık o toprakta bulunan canlı organik maddelerin içinde yaşamına devam etmektedir. Topraktan ürettiğimiz besinler ile kar taneleri insan metabolizmasında görevine devam etmektedir.

Karbonhidrat, yağ ve protein olarak aldığımız topraktaki besinler sindirilerek midemize oradan da hücre içinde mitokondriye gelirler. Besinler içindeki kar taneleri, aldığımız bir nefes ile karşılaştıklarında kendilerinin özünü hatırlayıp difüzyona uğrarlar yani kucaklaşırlar ve olgunlaşır su haline tekrar gelirler bu kucaklaşma biz insanlara enerji verir ve Atp üretiriz.Görevini yapan kar tanelerinin mucizesi sahibi onları çağırana kadar devam eder.

Bazı bilim insanları düşüncelerimizin, isteklerimizin ve dualarımızın su üzerinde etkili olduğunu düşünmektedir. Japon Bilim Adamı Masaru Emoto ve Muhteşem Su Deneyi çalışması düşünce ve niyetin su üzerine etkisini fotoğraflarla göstermiş. Ayetlerin şifa kaynağı olduğuna dair Kur’an ayetleri' de vardır. (bk. Yunus, 10/57; İsra, 17/82)

Düşüncelerimiz, isteklerimiz ve dualarımız suya bunu yapabilirse kim bilir bize neler yapabilir.

Aldığımız her nefeste Allahtan geldiğimizi geri ona gideceğimizi idrak etmek ve o vuslat gününe kavuşmak için kalbimizi olgunlaştırmamız dileğimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hacı Servet Karaca Arşivi
SON YAZILAR