Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

İŞTE İMKÂN, İŞTE MEYDAN

İŞTE İMKÂN, İŞTE MEYDAN

Ramazan ayının sonuna geldik, Kadir gecemizi idrak ettik, sıra bayramımızda. Bayramlar, tüm dünya ve ülkeme barış getirsin, bu vesileyle Rabbim, Müslümanlara da dirlik ve birlik ihsan eylesin.

Seçimin yaklaştığı, Türk Devletinde yeni bir dönemin başlayacağı şu günlerde, kötü şeyleri yazmaktan ziyade, ortak-toplumsal dertlerimizi ortaya koyan meselelere değinmek istiyorum.

Son zamanlarda çevre temizliğine kafayı taktım. Çevremiz öyle kirletiliyor ki, ortak yaşam mekânımız olan vatanımızı kirleten, O’na hak etmediği itinayı göstermeyen bazı insanlardan hatta insanlığımdan utanır oldum. Tüm insanımız bu konuya dikkat etmeleri askerlik kadar vatan borcudur. Son günlerde Ramazan münasebeti ile bolca yürüyüşe çıkıyorum, parklarda ve çevrede gezinti yapıyor bu vesileyle birçok yeni dost ediniyor özellikle çevre ve ruh temizliği konusunda ortak görüşe ve karara varıyoruz. Öyle de bunları devreye koymak sivil toplum olarak bizim yetkimizde değil ama hiç değilse deryadan bir çöp dahi almak üzere, vatandaşlık görevimizi yapıyor, hiç değilse moral buluyoruz.

Bu arada güzel işler yapan harika insanlarla da karşılaşıyoruz. Bunlardan birisini Nenehatun Parkı’nda gördüm. Aynı parkta bazıları alabildiğine çevreyi kirletirken, bazıları da parkları yapım amacına uygun kullanıyor, sağlık için spor yapıyor, bazıları sohbet ediyor ve ailece eğlenceler düzenliyorlar. 

whatsapp-image-2018-06-11-at-02.40.08.jpeg

Aşağıda resimde de görüleceği gibi bunlardan farklı bir örnekle karşılaştım. Parkın bir bölümünde 5-6 bayanın bir işle meşgul olduğunu gördüm. Bin bir cesaretle yaklaşarak, yaptıkları iş hakkında bilgi aldım. Karadeniz kökenli Özlem Hanım eşliğinde ev hanımı ve emekli öğrencileriyle geri kazanımlardan çeşitli boyamalar yapıyorlar. Sanat atölyesi öğrencilerinin rengârenk boyamaları ve desenler görmeye değerdi. Dünyanı hali bu, bir tarafta kirletenler, diğer tarafta bunlardan dahi bir şeyler üretenler.

Ey çeşitli sebeplerle bunalımda olan hanımlar. İşte imkân, işte meydan. Zannederim KOMEK’lerde de var bu işler, ama nerede olursa olsun; hem üretip eğlenin, en önemlisi de psikolojisini düzeltin derim.

Ramazanınız ve Kadir Geceniz hayırlar, muhabbetler, huzurlar ve kardeşlik getirsin. Âmin.

 

whatsapp-image-2018-06-11-at-02.40.30.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR