İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Mikrofonlarımız Transfer Komitesinde...

Mikrofonlarımız Transfer Komitesinde...

7 haftalık başarılı serisine Mersin deplasmanında da devam etmek isteyen Konyaspor, yine gol yiyince çabuk çözülme hastalığına yakalanınca karşılaşmaya erken havlu attı. Hedefsiz iki takımın mücadelesinde ilk 15 dakika 4 gol izleyen futbolseverler sonraki 75 dakikada da bitse de gitsek havasındaki iki takımın oyununa şahit oldular.

İkinci yarıda kazanılan Eskişehirspor ve Balıkesirspor karşılaşmalarıyla düşme potasıyla ilişiği olmayacağını söyleyen futbolcu kardeşlerimiz, ilk 7 hedefine odaklandıkları hafta kaybettikleri bu 3 puanla belki de ligi erken bitirdiler. Hücum hattı oldukça tehlikeli olan evsahibi ekip karşısında ilk yarım saat oyunu dengede götürmek önemliydi. Aykut Kocaman da bu mantaliteyle sahaya çıkardı takımını. Savunma arkasına attıkları toplarla ve yaptıkları hızlı hücumlarla her yerde kazanma potansiyeline sahip Mersin İ.Y. karşısında ilk dakikalarda bekleyerek oynamak ve haftalardır uyguladığımız takım savunmasını biraz daha üst düzeyde yapmak suretiyle hem enerjimizi daha ekonomik kullanacak hem de oyunun ikinci yarısında kazanma adına hamleler yapabilecektik. Ancak bek ve stoperlerimizin oldukça yetersiz olması ve kalecimiz Kaya’nın kapasitesinin üstüne çıkamaması neticesinde arasına karbon kağıdı konulmuşcasına birbirine benzer 3 gol yedik. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde oyunu kendi sahasında kabul eden Mersin takımı, hücum varyasyonları sınırlı olan ekibimize karşı oldukça rahat bir maç çıkardı. Ve hakettiği 3 puanı da alarak üst sıraları zorlamaya devam etti.

Ligin son 5 haftasına girilirken nispeten de olsa hedefsiz kalan Konyaspor’un, önümüzdeki hafta içinde gelecek sezonun planlamaları noktasında Aykut Kocaman ile bir araya gelecek olması ve bu görüşmeden çıkacak sonuç aslında 2015-2016 sezonunda Konyaspor’un kaba da olsa hedefini ortaya koyacaktır. Geldiği günden bu yana sınırlı malzemeye rağmen ortaya koyduğu başarılı performans ile bence yola devam edilmesi gereken Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda iyi niyetlerinden şüphe duymadığımız ancak yetenekleri sınırlı bir çok oyuncu kardeşimiz ile yollar ayrılmalı. Özellikle bek, orta saha ve hücum hattına ciddi takviyeler yapılması gerekiyor. Oldukça kalitesiz bir yıl geçiren Spor Toto Süper Lig’de alınan bu puanlar bizleri yanıltmamalı. Bence en az 10 takım bu sene küme düşmeyi hakedecek oyun ortaya koydular. Bu kadar kötünün içinde teknik heyetimiz ve iyi niyetli oyuncu kadromuz sayesinde bu girdaptan erken sayılabilecek bir dönemde çıkmış olmak da takımımız adına ciddi bir şanstı. Bu şansı iyi kullanmak ve artık bu büyük taraftara yakışan bir takım kurmak da yönetim kurulumuzun görevi. Yabancı sınırlamasının da oldukça esnediğini düşündüğümüzde akıllı 4-5 takviyeyle konulacak hedeflere ulaşmanın zor olmayacağı da ortada. İstanbul takımlarından gönderilecek yabancı oyuncular başta olmak üzere yapılacak kaliteli transferlerle ciddi bir iskelet kurulması gerekiyor.

Mücadele futbolda çok önemli bir unsur ancak her şey mücadele ile olmuyor, bir tutam da kalite gerekiyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR