Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Milli Görüş Genel Başkanlığına Konyalı aday

Milli Görüş Genel Başkanlığına Konyalı aday

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlık görevinden çekilme kararı almasının ardından, teşkilatta liderlik için isim arayışı başladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun görevinden ayrılacağı haberleri teşkilatlarda yankı buldu. Birçok Milli Görüş mensubu, yeni genel başkanın teşkilatları toparlayacak, Milli Görüş kuruluşları arasında uyumu sağlayacak ve dünyadaki İslami hareketlerle sıcak temas kurabilecek bir isim olması gerektiğini savunuyor.

muhammet-yazi-1.jpg

Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatına dair birçok bilinmeyen hala gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Rahmetli Erbakan Hoca’nın en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Lütfi Yalman, belki de Hoca’nın sır perdesini aralayacak olan en önemli isimlerden biri. Kendisiyle siyasi hayatı, Erbakan Hoca’yla olan münasebeti, Milli Görüş ve Konya özelinde güzel bir sohbetimiz ve söyleşimiz oldu. Nasip olursa yakın zamanda bunu Pusula Gazetesi’nde ve www.pusulahaber.com.tr’de okurlarımızla paylaşacağız.

muhammet-yazi-2-001.jpg

LÜTFİ YALMAN GENEL BAŞKAN OLUR MU?

1997 yılından beri Erbakan ile özel çalışmalarda bulunduğunu aktaran Yalman, “ Saadet Partisi Genel Başkanlığı için yöneticiliğe talip olunmaz, yöneticiliğe talip olan kişinin arka planında hırs vardır. Bizim şahsi olarak böyle bir talebimiz olmadı. Genel merkez, geçici bir süre birleştirici olmak adına bizlere ağabey sıfatıyla genel başkanlığa aday olmamızı söylediler ve baskılar yapıldı. Şayet böyle bir durum ortaya çıkarsa daha sonra genç bir arkadaşımıza görevi devrederiz. Bu süreç, istişarelerle belirlenecek bir durum. İttifak süreci, partimizde benimsenmeyen bir taban oluşturdu veya ittifakın şeklini kabullenememe gibi sonuçlar ortaya çıkardı. Genel Başkanımız ve yüksek İstişare Kurulu, hayırlı olan kararı verecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR