Oktay Mermer

Oktay Mermer

OPERASYONUN HEDEFİ PYD VE DEAŞ

OPERASYONUN HEDEFİ PYD VE DEAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Bu harekatta tek hedef PKK, KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleridir” dedi.

HAREKAT BAŞARIYLA DEVAM EDECEK

Harekatın plan dahilinde sürdüğüne dikkati çeken Bozdağ, “Zeytin Dalı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte de harekat başarıyla devam edecek” diye konuştu.

HAREKAT TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR

Harekâtın planında yer alan hedeflerin gerçekleştirileceğini vurgulayan Bozdağ, “Plandaki hedefler bir bir gerçekleştirilecektir. Harekât gelinen noktada, Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur” dedi.

TÜRKİYE’NİN VERDİĞİ HERHANGİ BİR GARANTİ YOK

Bozdağ, harekâtın Afrin ile sınırlı kalacağına dair Rusya’ya taahhüt verildiği iddiasının hatırlatılması üzerine, “Türkiye’nin bu konuda Rusya’ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF TERÖR ÖRGÜTLERİ

“Terör örgütlerinin, teröristleri, barınak, sığınak, araç, gereç, silahları, lojistik noktaları, üsleridir. Bunun dışında bir hedef bulunmuyor.” diyen Bozdağ, “Zeytin Dalı Harekâtı kesinlikle bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir harekât değildir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR

HDP’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin sokağa çıkma çağrısını değerlendiren Bozdağ, şunları kaydetti:

“Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde, herhangi bir suç oluşturan bir eylem ve söylem olduğunda hangi unsur takip edilirse bu konuda da suç oluşturan eylem ve söylem içine girenler bakımından da aynı usül işleyecektir.”

Bozdağ, “Sivillerin hukukunu koruma, onlara sahip çıkma ve onlara yardım etme konusunda Türkiye, kendisine dönük kaygı belirten bütün ülkelere örneklik teşkil edecek uygulamaların ve güzel örneklerin sahibi olmuştur” dedi.

DEAŞ’LI TERÖRİSTLERE SERBEST BIRAKMIŞLAR

DEAŞ’lı teröristlerin serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, “PYD/YPG terör örgütleri Afrin’de ellerinde olan DEAŞ’lı teröristleri Türkiye’ye karşı savaşmak şartıyla serbest bırakmışlardır” ifadesini kullandı.

ABD İLE İŞBİRLİĞİNİN YOLU BELLİ

Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “İş birliğinin yolu belli, silahları vermeyi durdurmak, ondan önce verilmiş olan silahları toplamaktır” dedi.

PLANLANAN MESAFE VE ALAN KONTROLÜ SAĞLANDI

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla sürdüğünü tekrarlayan Bozdağ, “İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmış durumdadır” diye konuştu.

Harekât başlamadan ve başladıktan sonra, tüm komşu ülkeler ve başta ABD olmak üzere BM yine bu ülkelerin konsoloslarının dışişleri bakanlığına daveti ile harekât hakkında bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Genelkurmay başkanı ABD,  Rusya Genelkurmay başkanlarına,  Başbakan başta MHP lideri ve CHP liderine harekât hakkındaki gelişmeleri aktırmıştır.

Yapılan harekât zamanı ve yerinde başta hükümetin ve askerimizin ortak planlı hareketi ile başlamış PYD/&YPG terör örgütlerinde ilk günlerde büyük kayıplar yaşatmıştır.

ABD 4500 tır son sistem silah, mühimmat ve araç gönderirken.  Bunları kullanacak personeli eğitmeden ve eğitmesine fırsat tanımadan TSK tarafından zamanında harekât başlamıştır.

Eğer 1 ile 2 yıl içinde ABD, Türkiye’yi oyalama imkânı olsaydı. Şu anki harekât bu kadar başarılı olamazdı.

Başta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimiz ve hükümete bu konuda desteğini esirgemeyen MHP lideri ve neticesinde harekâtı düzenleyen TSK Genel Kurmay Başkanı, Kuvvet komutanları ve tüm Mehmetçiğe başarılı harekâtta Allah yar ve yardımcıları olsun diyoruz.

Dualarımız başarıya yürüyen başta TSK ve harekâta destek veren ÖSO askerleri ile beraberdir.

80 milyon Türk milleti onlar ile gönülden ve dualar ile beraber, Allah onları korusun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR