Oktay Mermer

Oktay Mermer

OZON yaşamımızda önemli yer almakta…

OZON yaşamımızda önemli yer almakta…

Ozon, yaşamımızı sürdürmek için hayatımızın her anında bize gerekli olan Oksijen molekülünün üç atomlu halidir. Tıbbi oksijen olarak da bilinir. Tıbbi tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ülkemizde çok yaygın olarak bilinmese de Ozonterapi, ilk defa 1934’te bir Alman doktoru olan Otto Warburg tarafından bulunmuştur. Otto Warburg, kanser üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınır. Kanser hücresinin oksijensiz ortamda (Anaerobik ortam) yaşadığını keşfederek, iki kez Tıp Nobeli almış dünyadaki tek isimdir. Bu keşfi sonucunda, oksijensiz ortamda yaşayan kanser hücresini yok edebilmek amacıyla kullanılmıştır.

Havaya Ozon Verilmesi;

Ortamdaki mikropların öldürülmesini, sigara kokusu, yemek kokusu (soğan, balık vs.) ve istenmeyen kötü kokuların giderilmesini sağlar.

Zararlı gaz, boya kokusu, halı kokusu, evcil hayvanlardan yayılan kokular gibi…

Sahip olduğunuz ozon yayma cihazı, evinizin her yerinde mutfaktan, banyo ve tuvaletlere, kiler odalarına kadar her yerde güvenle kullanabilirliğin yanında toplu yaşamlarda mutlaka olması gerektiği uzmanlarca söylenmektedir.

Buzdolabınızda, mutfaklarda, banyoda, gardrop ve ayakkabı dolabı gibi yerlerde kullanılır.

Buzdolabında; dolabınızda, bakteri ve mantar oluşumunu engeller, hijyen sağlar. Yemek kokularının birbirine karışmasını engeller. Sebze ve meyvelerinizin saklama ömrünü 2 kat artırır.

Mutfakta; yemek kokuları, soğan, sarımsak, balık kokusu gibi..

Tuvalet, banyo ve penceresiz odalarınızda kötü kokuların giderilmesini sağlar...

Zayıflamadaki etkileri:

Ozon, tüm hücrelerdeki oksijen seviyesini yükselterek, metabolizmayı hızlandırır.

Tiroid bezinin çalışmasını arttırır. Böylece hem Hipotiroidi tedavisinde ozonun yeri vardır, hem de metabolizmayı tiroid yoluyla da hızlandırır.

Pankreastaki β hücreleri harabiyetini tamir eder. Böylece Tip 2 Diabet hastalığını tedavi edici etki gösterir. Ayrıca, zayıflama tedavilerinde hastanın kilo vermesini engelleyen insülin direncini tedavi etmekte kullanılır.

Serotonin üretimini arttırır. Serotonin, depresyona ve strese girmemizi engelleyen maddedir. Ozon, serotonin üretimini arttırarak, depresyon, stres ve bunların yol açtığı iştah bozukluğu, kilo artışı gibi durumları engeller.

Dolaşım sistemi üzerindeki etkileri:

Ozon, kan damarlarını genişletir, kanı sulandırır ve tıkayıcı plakları eritir. Böylece, yüksek tansiyon, tıkayıcı damar hastalıkları, kangrenler (Burger Hastalığı), şeker hastalarında görülen Diyabetik ayak yaraları gibi hastalıkların tedavisinde başarıyla kullanılır.

Bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri:

Ozonterapi, bağışıklık sistemi üzerinde dengeleyici (adaptojen) etkiye sahiptir. Hastaluklara karşı vücudun direncini artırdığı gibi, bağışıklık sisteminin aşırı ve yanlış reaksiyonlarından kaynaklanan “Otoimmün Hastalıklar”ın tedavisinde de kullanılır.

Bu etkisinden faydalanarak, sedef hastalığı, romatoid artrit, hashimato gibi otoimmün hastalıkların tedavilerine katkı sağlamak mümkündür.

Ozon son derece kuvvetli bir antimikrobiyaldir.

Bilinen tüm bakteri, mantar ve virüsleri öldürür. Enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde, Ameliyathane sterilizasyonunda, hazır gıdaların sterilizasyonunda, havuz sterilizasyonunda ozon kullanılır. Klordan 3 bin kat daha güçlüdür ve klorun aksine hiçbir atık madde bırakmaz, yan etkisi yoktur.

Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Tüm ağrılı hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Çok kuvvetli detoks etkisi vardır. Vücutta biriken toksinlerin atılımını sağlar.

Bilinen en kuvvetli antiaging tedavilerinden bir tanesidir. Hücre bazında serbest oksijen radikallerinin yarattığı harabiyeti engeller ve tamir eder, antioksidan enzimlerin kapasitesini arttırır.

Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır.

Son zamanlarda felçli hastalarda ozon tedavisi ülkemizde de yaygınlaşmıştır.

Ozon yayma cihazları, özellikle otellerde, toplu yatakhane, yemekhane, toplu çalışma ortamları, kreş ve bakım evleri yanında gündelik ofis ile evlerimizin içine kadar girmesi özellikle kış aylarındaki virüs yayılmasına mikropların yok olmasına temiz hava ortamında kokuların giderilmesi ile ozonun etkileri çokça görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR