Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Rakip Vaduz'du da hakem de takoz..!

Rakip Vaduz'du da hakem de takoz..!

Konyaspor UEFA Konferans Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile 1-1 berabere kaldı.

Hakemin inanılmaz artniyetli olduğu ilk 45 dakikada bir türlü sağlayamadığı pas trafiği sıkıntısını 2. yarıda olağanüstü aştı Konyaspor ancak basit bir golle mağlup duruma düştüğü mücadelede gecenin en çok eleştirilen ismi Muhammet ile beraberlik golünü atarak turu geçme işini de Konya'ya bırakmış oldu.

Teknik Direktör İlhan Palut, deplasman mücadelesinde sağbekte yeniden Ahmet Oğuz, kanatta da Michalak ile başlarken, sol kanatta Amilton ileri uçta ise kart cezalısı Cikalleshi'nin yokluğunda Muhammet Demir ile başladı.

Rakip Vaduz ilk dakikalardan itibaren dirençli görüntüsü ile kolay lokma olmayacağını gösterirken, özellikle Türk oyuncusu Tunahan hakemin de defalarca göz yumduğu sert oyunu ile sinirleri geriyordu. Özellikle hakemin daha ilk çeyrekte Vaduz'lu oyunculara sarı kart gösterilecek bir çok pozisyonu uyarı ile geçiştirmesi maçın da gidişatını etkileyeceği aşikardı doğrusu onca faule rağmen itirazdan Muhammet'in sarı kart görmesini, hele de ilk faulünde Ahmet Oğuz'un kart görmesini anlamak mümkün değildi..

Hakem bu şekilde artniyetini de belli ederken, elinden geldiğince Konyaspor'un tabiri caizse biçilmesine de zemin hazırlıyordu...

8. dakikada Amilton'un da kafayla yüklendiği pozisyonda şanssızlık eseri top üst direkten geri gelirken, hemen akabindeki dakikada bu kez rakip atağında defanstan seken topu Sehic son anda kornere göndererek çok önemli bir başarı gösterdi.

Konyaspor özellikle ilk 45 dakikada alışılagelmiş pas trafiğini Cikalleshi'nin yokluğundan mı ya da yerine oynayan Muhammet'in bir türlü oyuna ayak uyduramayışından mı ya da başka bir bakışla rakibin sert oyundan mı yoksa bambaşka bir nedenden mi bilinmez bir türlü istediği şekilde sağlayamadı. Bu da pozisyon üretkenliğinde kısır bir tablo ortaya çıkardı.

33'te Amir çok sert vurdu ancak top az farkla auta giderken bu gelecek olan golün habercisi olsun dedik lakin ilk yarı Rahmanovic ile autla sonuçlanan bir pozisyon daha heba olunca golsüz sona erdi...

Maçın ikinci 45 dakikasına aynı 11'le başlayan Konyaspor'da Michalak'ın güzel sıyrılıp boş kaleye yuvarladığı topu son anda çizgiden çıkardılar.. Michalak bir pozisyon daha bulurken kaleci son anda topu kornere çeliyordu..

60'da Amilton ve Rahmanovic'i kenara alan yerlerine Cekici ve Muric'i dahil eden İlhan hoca, Muhammet Demir'in yerini yadırgarcasına anlamsız hatalı paslarına ve son derece kötü oyununa tahammül etmeye devam ediyordu.

Herşeye rağmen ataklarını sürdüren ve ilk yarıya nazaran daha etkili oynayan Konyaspor'un üç topu çizgiden çıkartıldı.

Cılız ataklardan birisinde büyük hata yapan Adil'in üzerinden kafayla düzgün vuran Sasare topla ilk buluşmasında Vaduz'u 1-0 öne geçiren golü atarken atak üstüne atak yapan golü kovalayan taraf olan Konyaspor da biranda mağlup duruma düşüyordu.

Michalak çıktı Pavicic girdi Ahmet Oğuz çıktı Cebrail Soner'in yerine de Paz oyuna dahil oldu ne varki ataklarını sıklaştıran Konyaspor bir türlü skorda dengeyi getirecek golü bulamıyordu..

Ta ki dakika 88'de sahneye çıkan ve takımın o dakikaya kadar belki de ençok eleştirilen ismi olan Muhammet Demir'in tam da olması gerektiği yerde dokunmasına kadar..

Konyaspor'a hayat veren bu gol o dakikaya kadar bir türlü istediği oyunu sergileyemeyen Muhammet'in hem kendini hem takımını yeniden ayağa kaldırdığı gol de oldu.

Belki de bizim görmediğimizi gören İlhan hocanın tahammülünün eseriyd, desek yeridir doğrusu...!

7 dakika uzayan maçta başka gol olmayınca tur belki haftaya kaldı ancak özellikle ilk 45 dakikadaki bir türlü işlemeyen pas trafiği konusunda gerekenlerin yapılması lazım.

Konyaspor elbette büyük süpriz olmazsa bu Vaduz'u Konya'da taraftarının önünde farklı bir skor ile elemeyi başaracaktır.

Bundan zerre şüphemiz yok..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR