Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Savunamadık !

Savunamadık !


Henüz 1. dakikada şok golle mağlup duruma düşen sonrasında ise müthiş bir reaksiyon göstererek beraberliği yakalayan, 2 topu da direkten dönen Konyaspor 2. yarıda uzun süre hücumu bırakıp skoru korumaya yönelik savunma ağırlıklı oynayınca sezonun ilk mağlubiyetini aldı..


Oysa ilk yarıda müthiş bir takım oyunu sergileyen Konyaspor vardı ki 2. yarıda çekilmesi çok pahalıya patlıyordu ne yazık ki..!


Maç Bruno'nun inanılmaz hatası ile başlarken kalesinde gol gören namağlup Konyaspor vardı ne yazık ki hiç gol yemeden gelmiş olarak, oysa o pozisyonda topu kornere vurma şansı vardı Bruno'nun nedense tercih etmediği..


Son derece hızlı başlayan maçta henüz 1. dakikada gol bulan taraf Galatasaray olunca Konyaspor belki ilk dakikalarda abondone olur diye bekleyenler vardı ancak öyle bir futbol sergiledi ki topa daha çok sahip olup tehlikeli ataklar geliştiren taraf oluyordu ilk yarıda...


Henüz ilk dakikada gol yenesine rağmen öyle bir tepki koudu ki adeta rakip kaleyi dövmeye başladı ve bu baskı sonrası Konyaspor'da sahneye çıkan isim Cekici'ydi...


15. dakikada öyle bir füze gönderdi ki Muslera parmakları ile dokunda da golü engelleyemedi maç 1-1'e geldi.. 22'de Muhammet Demir harika sarktı geriye çıkardı Amir güzel vurdu ancak top direkten geri geldi mutlak bir gol kaçtı..


27'de bu kez Cekici'nin bir füzesi daha direkten döndü müthiş tempoda oynanan mücadelede Konyaspor öne geçme şansını bir kez daha kaçırıyor ve ne yazık ki bu pozisyonda sakatlanıyordu ve yerini Cebrail'e bırakırken, orta sahaların inanılmaz hızlı geçildiği maçta her iki takım da bolca ceza sahasına girmesi ile dikkat çekiyordu..


44'te Soner harika vurdu ancak Muslera golü çıkardı. Sonrasında Galatasaray ev sahibi olmanın avantajı ile top hakimiyetini eline geçirse de maçın ilk 45 dakikası malesef 2 topumuz da direkten dönünce 1-1 berabere sona erdi..


Kora kor başlayan 2. yarıda ise müthiş bir orta saha mücadelesi vardı ilk dakikalarda ilk yarıya nazaran takımlar orta sahada birbirlerine üstünlük sağlama mücadelesi verdiler..


Doğrusunu söylemek gerekirse maçın başında olması gereken oyun sahneleri ikinci yarıda sergileniyordu her iki takım adına da..!!


Teknik Direktör İlhan Palut, Bruno'yu alıp Pavicic'i oyuna alırken son derece sakin ama topu daha çok rakibe bırakan, savunmaya ağırlık vererek kontraatak kovalayan bir oyun sergileniyordu.


Beraberliğe razı bir oyun anlayışı sergilenirken 83'te de talihsiz pozisyonda sahanın iyilerinden Calvo, kornere atmak isterken topu kendi ağlarına gönderince Galatasaray 2-1 öne geçti..


Ve 88'de filmin koptuğu an yaşanıyordu..


Sehic ele geçirdiği topta hızlıca takımını atağa kaldırmak isterken engellendi kendini yere atan oyuncu sahayı karıştırdı. Hakem ikinci sarıyı çıkarttı Sehic kırmızı görünce takımını 10 kişi bıraktı. Yedek kaleci hazırlanırken kurallar gereği değişiklik yapılamadı ve Adil Sehic'in formasını giyerek kaleye geçmek zorunda kaldı.


İnanılmaz dakikalar yaşandı 9 dakika uzayan maçta ancak maç Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona ererken Konyaspor da beraberliği kurtarmak isterken sezonun ilk mağlubiyetini İstanbul deplasmanında alıyordu...


İlk gol yendi önemli değil ancak sezonun ilk mağlubiyeti ve liderliğin elden gitmesi kesinlikle savunmayı iyi yapamadığındandır çünkü bana göre iyi savunma rakip sahada yapılır ve ne yazık ki 2. yarıda biz bunu yapmadık..!


Şimdi Milli arada yarayı sarma adına reçetenin yazılması tedaviye başlanması gerekiyor..!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR