Umahan Öz

Umahan Öz

SENİN DE BİR FARKIN VAR

SENİN DE BİR FARKIN VAR

Hiç kendinize "Beni diğer insanlardan farklı kılan nedir?" diye sordunuz mu? Eğer bu dünyada sizi diğer insanlardan ayıran özelliğinizin olmadığını düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Çünkü sizi diğer insanlardan ayıran mutlaka bir özelliğiniz vardır.

Aslında hayatımız bir maratondur ve bizim bu yarışı kazanmamız lazım. Eğer bazı sebeplerden dolayı hayata geride başladığınızı düşünüyorsanız, sizden öncekilerden daha hızlı koşmak zorundasınız. Eğer sizden daha hızlı bir şekilde ilerleyen insanlar varsa onların gücüne yetişemezseniz aradaki farkı kapatamazsınız. Çünkü her ne olursa olsun hayata hep pozitif taraftan bakmak zorundayız. Elbette negatif yönler olacak. Ama biz o engelleri Allah'ın izni ile aşacağız.

Nefesin kesilinceye kadar koşmadıkça, acıdan tırnakların sızlamadıkça, kalbin duracakmış gibi atmadıkça, vücudundan sanki yağmur yağmış ta sırılsıklam olmuşçasına ter akmadıkça "Başardım" diyemezsin. Velhasılkelam

Uzun yolculuklar tek bir adımla başlar. Bu söz beni derinden etkiliyor. Yani bir uğraşın olması lazım.

İlk önce hayalini düşünmeli

Sonra onu kafanda canlandırmalı

Planını yapıp uygulamaya geçmelisin.

Ama yeter ki inan çünkü Allah'ın izni ile başaracaksın. Senin de diğer insanların da bir farkı olduğunu bilmelisin.

Kendinin de değerli olduğunu ve geçen vakitlerin geri gelmeyeceğini her anı dolu dolu yaşamalı insan. Kendi yıldızını kendin parlat. Bir şeyi başarmak için bin şeyle mücadele etmeliyiz. Kendimize güvenelim.

Son olarak bize sunulan her şeyden tecrübe edinerek bir adım daha öne gitmeliyiz arkaya değil.

Selametle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Umahan Öz Arşivi
SON YAZILAR