Oktay Mermer

Oktay Mermer

TBMM’de, 26. Yasama Dönemi başladı

TBMM’de, 26. Yasama Dönemi başladı

HDP’li vekil Leyla Zana yemin için kürsüye çıktığında ise ufak bir kriz yaşandı. Leyla Zana önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu tarafa bakarak “Biji aşiti” (Yaşasın barış) dedi.
Daha sonra yemin eden Zana, yeminin sonunda, “Büyük Türk milleti” yerine “büyük Türkiye milleti” dedi. TBMM’yi yöneten Baykal ise milletvekillerinin yemini kendi düşüncelerine göre değiştiremeyeceğini söyledi,  Zana’yı tekrar yemin etmeye çağırdı ama Zana kürsüye geri dönmedi.

 Danışmanları Leyla Zana’nın bugün kürsüye tekrar çıkmayacağı bilgisini iletti.
Leyla Zana 24 yıl önce de yemin töreninde yeminine Kürtçe sözler ekleyerek kriz çıkmasına yol açmıştı.

Türkçe bilmeyen HDP’li vekil, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra yemin töreninde zorlanmıştı. Feleknas Uca yemini ederken yine güçlük çekti.

HDP’li vekiller başlarını kaldırmadan ve de mümkün olduğunca hızlı okuyarak yemin ettiler.

Sayın vekillerimiz and içmek ile;

Devletin varlığını, bağımsızlığını, milletin bölünmez bütünlüğü ve egemenliğini koruyacağım diye yemin ettiniz…

Hukukun üstünlüğüne, her daim hukuk kurallarına bağlı kalacağınıza, Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağız diye yemin ettiniz…

Toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağınıza yemin ettiniz…

Bu söylediklerinizi yapacağınıza, Büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim diyerek söz verdiniz…

Bu yemine sadık kaldığınızı, yarın seçim bölgelerine gittiğinizde, bu yemine bağlı kaldığınızı gösterin bakalım.

Sokağa çıkıp, askere, polise taş atan terör yanlılarının önüne geçip set olun, siz ne yapıyorsunuz, onlar bizim devletimiz deyin bakalım.

Bayrağımızı indiren teröriste önce ilk tokadı siz vurun,  ilk tepkiyi siz verin de bu millette yemininizi görsün bakalım.

Hukuka, trafik kurallarına, toplumun hak ve adaletine, ilk siz saygı gösterin, bu millete örnek olun da, bu halk sizin yemininize sadakatinizi örnek alsın görelim.

Cumhuriyetimizi koruyup, yaşatacağınıza, and içtiniz. Cumhuriyetin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağınıza millete söz verdiniz. Sözünüzü tutun görelim bakalım…

Şimdi millet kendi adlarına bu ettiğiniz yemin çerçevesinde yönetilmeyi, yeni anayasanın çıkarılmasını, ülkenin huzur ve barış içinde idare edilmesini bekliyor.

Şimdi millet, 1 Kasım öncesinde, kapısına gittiğinizde, evinde-işyerinde çay içtiğinizdeki güler yüzünüzü, verdiğiniz vaatleri bekliyor.

Şimdi millet, seçim zamanı verdiğiniz kartvizitlerdeki cep telefonlarına ulaşmayı, randevularına dönülmeyi, sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Şimdi millet, sizden mecliste örnek olunmayı, farklı görüşlerin saygı ile tartıştığını çözüme odaklı, birbirinizi dinleyerek ulaştığınızı görmek istiyor.

Şimdi millet, devletin, halkın, ülkenin, vatanın menfaatlerinde bir yürek olduğunuzu, her türlü iç-dış güçlere ve teröre karşı birlikte hareket ettiğinizi ve bir yumak olduğunuzu görmek istiyor.

Madem Türk milleti önünde yemin ettiniz, sizde bu yemine sadık kalacağınız için seçildiniz, bu halk da size “Allah yar ve yardımcınız olsun” diyor…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR