İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Transferde Yavaş mı Kaldık?

Transferde Yavaş mı Kaldık?

2014-2015 sezonunu kadro kalitesinin üstünde bir mevkide tamamlayan Konyaspor, hal böyle olunca 2015-2016 transfer sezonuna da ciddi bir hedef ve beklentiyle başladı. Hemen hemen her gün bir oyuncu önerildi ya da taraftarlar olarak birçok oyuncuyu Konyaspor’a yakıştırdık.

Tüm bu beklentilere rağmen Konyaspor’un maddi durumu hiç de iç açıcı değil. Özellikle kulübün sabit borçlanmaları ekstra başarı veya futbolcu geliri olmayınca erimiyor. Geçtiğimiz yıl Hleb ve Marica transferleri de bu sabit giderleri olumsuz etkilemiş durumda. Bu oyunculardan verim de alınamamış olması haliyle içimizi yakan etkenlerden bir kaçı. Bu tür örnekler önümüzde dururken transfer konusunda fazla umutlu olmak hayalperestlikten başka birşey olmayacaktır. Aykut Kocaman da maddi durumların sıkıntılı olduğunu ve kısa vadede düzelme olmayacağını bilerek göreve devam etme kararı aldı zaten. Aslında anormal olarak seyreden herhangi bir şey yok bu nedenle taraftarımızın da müsterih olması gerekiyor. Yabancı sınırlamasının bir nevi serbest duruma gelmiş olması da kısa vadede fiyatları düşürmemiş durumda. Ki zaten yönetim kurulumuzdan çok daha tecrübeli ve bu işi çok daha uzun yıllardır yapan takımlar bile transfer konusunda işi ağırdan alıyorlar. Ulusal gazetelerde 3 İstanbul takımının transfer yalanları dışında çok da fazla bir hareketlilik görmüyorum. Gören varsa bilgilendirsin beni lütfen. Transfer edilen oyuncular da genel itibariyle bonservisi olmayan veya “alalım dursun” mantığıyla yapılan transferler gibi sanki. Ağustos ayının başında neticelenecek olan Avusturya kampından sonra muhtemelen Aykut Kocaman geniş bir rapor verecektir. Ve o rapor doğrultusunda da transfer komitemiz transferlere tekrar hız verecektir. Şu an maddi imkansızlıklardan dolayı transfer edemediğimiz Torje bile bakarsınız yarı fiyatına anlaşma imzalar, belli mi olur?

            Murat Erdoğan ile yapmış olduğumuz görüşmelerde de, “Sürecin kontrolleri dahilinde akmaya devam ettiğini, şu an piyasaların çok yüksek olduğunu ama Konyaspor taraftarına yakışan transferlerin Ağustos ayında yapılacağını” net olarak belirtti. Geçen yılın her manada şampiyonu olan Konyaspor taraftarının tepkisini bir yerde haklı buluyorum ancak her Konyalının temel özelliklerinden biri olan paniği, Konyaspor ile uğraşanlar olarak biz biraz daha fazla seviyoruz. Ben de geçen seneki kadronun üstüne pek koyamadığımızı düşünüyorum ancak bunun da böyle gitmeyeceğine eminim. Lig başlamadan bu takıma en az 3-4 kaliteli takviye daha yapılacaktır. Sadece bu dönemde şunu unutmayalım; bizim ne Manchester City ve PSG gibi bitmek tükenmek bilmeyen bir kaynağımız mevcut ne de Antalyaspor gibi bar, pavyon köşelerinden oyuncu toplayacak bir yapımız. Herkesi sabırlı olmaya ve Aykut Kocaman’a güvenmeye davet ediyorum.

                                                                                                                                        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR