Ali Dutal

Ali Dutal

UNUTANLAR UNUTULUR

UNUTANLAR UNUTULUR

            “Unutanlar unutulur” deyimi daha çok dostları tarafından aranılmama, sahiplenilmeme ve unutulma hissiyatına kapılan insanlar tarafından kullanılır.

            Son günlerin önemli gündemleri arasında yerini alan “İhsan Şenocak Hoca’nın Açığa Alınması” olayı, benim de çok önemsediğim konu olduğu için duygularımı paylaşmak istedim.

            İhsan Şenocak Hoca’nın birkaç hafta önce yaptığı açıklamalar üzerine bazı kesimlerin insafsız tepkileri üzerine destek amaçlı olarak “Bir Güzel Adam, İhsan Şenocak Hoca” başlıklı bir yazı yazdım ve yazı beklediğimden daha fazla ilgi gördü.

            Nedeni açıklanmamakla birlikte Hoca’nın yapmış olduğu bu açıklamalardan açığa alındığı iddia edilmektedir. Eğer, Hoca’nın o konuşmaları üzerine idari soruşturma açıldı ve soruşturmanın selameti için açığa alındıysa bu daha üzücüdür. Hiçbir şekilde izahı kabil değildir.

            Niye diyecekseniz, İhsan Şenocak Hoca konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Allah’ın (cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum'' ifadelerini kullanmıştır.

            Hoca’nın açıklamasına göre, “Allah’ın (cc) ayetlerini” okuduğu neticesi açığa alındığı anlaşılmaktadır. Eğer, Hoca’nın açıkladığı gibi ise vay halimize, ölmüşüz de ağlayanımız yok!

            Kaldı ki, ben İhsan Şenocak Hoca’nın doğruyu söyleyeceğine inanıyor ve kendisine güveniyorum.

            Hoca’nın açığa alınması olayına beklediğimin üzerinde Hoca’nın lehinde destek gelmiştir. Hoca’ya verilen bütünsel destek şahsımı derinden sevindirmiştir. İster Hoca isterse başka biri kim olursa olsun, insanımızın yaşadığı milli ve manevi yönden zafiyetlerini gündeme getiren insanlara yönelik karalama kampanyalarına karşı her türlü desteği vermek her duyarlı Müslümanın asli vazifesidir. Bu insanları hepimiz sahiplenmeliyiz. Özellikle yöneten iradenin bu tepkileri dikkate alarak tavır almasını sağlamalıyız.

            Bürokratik tasarrufun sonuçlarının siyasi iradeyi de olumsuz etkileyeceği siyasi irade tarafından bilinmelidir. Şunu açık ve net olarak ifade etmeliyim; “UNUTANLAR UNUTULUR”

            Yüce Rabbimiz(cc), Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.”(Bakara 216) buyurmaktadır.

            İhsan Şenocak Hoca’nın açığa alınması hoşumuza gitmese de özellikle duyarlı Müslümanların bütünsel hareket etmesine vesile olduğu için belki de hayırlı oldu. En doğrusunu Yüce Allah(cc) bilir.

            Tepkilerin yoğunluğu üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı; "Hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelimizin soruşturmanın selameti açısından açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında Başkanlığımıza yönelik hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığı üzülerek müşahede edilmiştir. Bu soruşturma nedeniyle toplumda büyük bir saygınlığı bulunan ve milletimizin göz bebeği olan güzide teşkilatımızın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılması asla kabul edilemez" açıklamasını yapmak durumunda kalmıştır.

            Kesinlikle, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal kimliğinin toplumsal algısına saygımız var; ancak, kurum mensuplarının yaptığı her olumlu ve olumsuz iş hepimizi etkiler. Özellikle de Diyanet İşleri Başkanlığı her yaptığı işte kurumun manevi şahsiyetine uygun hareket etme noktasında hassas olmak zorundadır.

            Özellikle Ehli Sünnet Müslümanların gönlünde haklı bir saygınlığa sahip İhsan Şenocak gibi hocalarla ilgili kararlar verilirken Müslümanların verebileceği tepkiler dikkate alınmalıdır.

Hele hele Hoca’nın Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şeriflere dayanarak yaptığı ikazi     açıklamalarına İslam’a mesafeli kesimlerin tepkisi üzerine idari soruşturma açılmış ve açığa alınmışsa bu kabul edilemez bir durum olup tam tersi Diyanet İşleri Başkanlığı destek olmalıdır.

Şunu açık olarak ifade ediyorum; “UNUTANLAR UNUTULUR”; kullar unutsa da Yüce Rabbim (cc) asla UNUTMAZ!!!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR