Ali Dutal

Ali Dutal

YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR

YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR

Bazı medya kuruluşlarında, “Adıyaman Üniversitesi Rektörü’nden Tepki Çeken ‘Haram’ Paylaşımı” başlıklı haberleri görünce paylaşımda bulunan Sayın Rektörü destekleme amaçlı yazı yazma mecburiyetinde olduğumu hissetim. Her Müslümanın aynı hassasiyeti göstermesinin zaruretine inanıyorum.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak, haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır”

Peygamber Efendimiz(sav)’e biat eden kadınlar dediler ki: “Ey Allah’ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız.” Peygamber Efendimiz(sav); ‘Kadınların elini tutup tokalaşmam.’ buyurdu. (A. Bin Hanbel, Nesai, İbn Mace).

Hazreti Aişe (r.ah) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: “Allah’a yemin ederim ki Resulüllah’ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı.” (Buhari, Ahkam, 49; İbni Mace, Cihad, 43).

Peygamber Efendimiz (sav) bir Hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor; “Sizden birinizin başına iğne ile dürtülmesi, kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır.” (Taberani, Mucemu’l-Kebir,)

(Halil Günenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 170) “Bir kadının eli, yabancı bir erkeğin eline değmesi zaruret yokken haramdır. Yabancı bir erkek yabancı kadınla tokalaşamaz, elini namahremin eline süremez.”

Resül-i Ekrem Efendimiz (sav); yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur

Hepimizin bildiği gibi bir kızla evlenmeyi düşünmek ve nişanlanmak, evlenmek manasında değildir. Bunun için kişinin nişanlısıyla gezip dolaşması ve onunla yalnız kalması kesinlikle haram ve büyük bir vebaldir.

Rektör Prof. Mustafa Talha Gönüllü yukarıdaki açıklamalara gösterilen tepkiler üzerine sosyal medyada aşağıdaki açıklamayı paylaşıyor.

“Nikahsız olarak çok izbe yerlerde ve hatta bazen kamu alanlarında olmadık yerlerde nahoş durumda olma durumları toplumun geleceği için endişe vermektedir. Evlenme yani nikah akdi sonrasında aile olma insanoğlu tarafından ta ilk baştan beri mevcut.

-Buna neden ihtiyaç oldu?

Toplumun tüm düzeni için gerekli. Toplumda karşılıklı saygı ve sevginin tam yerine oturması için bu gerekli. Kargaşa, kavga, cinayet, hak bilmezlik vs. karışıklıkların olmaması, kurallara uymama alışkanlığının olmaması, kurallara uymanın önemsenmesi, toplumsal saygı ve hatta kanunlara uymadaki isteklilik ve uyarlık için gerekli.

Müslümanların olduğu ülkede ayet ve hadislerin paylaşılması her Müslüman insanın vazifesidir. Bilmeyenlere ayet ve hadisleri sunmak bir vecibedir… Bunlardan rahatsız olanların tümüyle İslam’a karşı olduklarını zaten biliyoruz. Ayet ve hadisler kainatın tümüne geçerlidir.

Çünkü bunlar tüm insanların mutluluğu içindir. Eğer alırlarsa onlar için de bir buyruktur. Ama tabi ki öncelikle Müslüman çocuklarınadır. Bu paylaşımı bir lüzum üzerine yaptım. Keşke daha önce yapsaydım diye düşünüyorum. Ferasetli Müslüman evlatları bu durumdan kendine çıkarsama yapacaklardır.”

Sayın Rektör’ü gönülden destekliyor tüm açıklamalarına harfiyen katılıyorum. Tüm duyarlı Müslümanların bu tür ikazları yapmaları zaruretin ötesinde vazifedir. Kim bu vazifeyi yerine getirmekten imtina ederse mutlaka ve mutlaka Allah(cc)’a hesabını verecektir.

Öyle bir hale gelindi ki, bırakınız kadın ile erkeğin toka yapmasını, özellikle genç kız ve erkekler yanak yanağa selamlaşmaktadırlar. Başı açığı da kapalısı da…

Eğmeye bükmeye gerek yok; insanımızın kahir ekseriyetinde mahremiyete gereken hassasiyet gösterilmiyor. 

-Öyle olmasa çok makul, zaruri bir açıklamayı yapan birine bu tepki gösterilir miydi?

 Üzülmemek elde değil; “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” diye bir ata sözümüzde dile getirildiği gibi yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke de Allah(cc)’ın ayetlerinden ve Peygamber Efendimiz(sav) hadislerinden örnekler vermek tepki görüyor!

Ne söylenebilir ki; yaşadığımız bu durum tam bir kıyamet alameti!

 

 

                                   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR