Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Yerel seçimlere giderken soru işaretleri?

Yerel seçimlere giderken soru işaretleri?

2024 yerel seçimleri yaklaşırken, AK Parti Konya'da adaylık konusunda karar aşamasına geldi. Mevcut Başkan Uğur İbrahim Altay'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak adayların açıklanmasıyla ilgili sürecin uzaması Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay mı yoksa başka bir isim mi olacak yönünde soruları da belli bir kesimin kafasında oluşturuyor. Uğur İbrahim Altay’ın dışında başka bir isim zikredilmemekle birlikte kulislerde Altay’ın yerine başka bir ismin getirilebileceği, Başkan Altay’ın ise Hatay’a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterileceği gibi söylemler üretiliyor.

Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve AK Parti’nin en önemli kalelerinden biri olan Konya bu dönem siyasette gözleri üzerine daha çok topluyor. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde yüzde 64.2 oy alan Ak Parti, 2019 seçimlerinde yüzde 56.3 oranında oy alarak güven tazelemişti.

2004 yılında yapılan yerel yönetimlere ilişkin seçimlerden bu yana AK Parti’nin en büyük destek gördüğü ve kazandığı şehir olan Konya için açıklanacak isim bundan dolayı çok önemli…

Başkan Altay'ın göreve geldiği tarihten bu yana önemli yatırımlar yaptığı ve şehrin gelişimine katkı sağladığını gözlemliyoruz. Ancak halk Başkan Altay’dan daha fazlasını bekliyor. Mevcut Başkan Altay’ın bu beklentinin farkında olduğunu ve yaptığı işlerle bu beklentiyi karşılayacağını düşünüyoruz.

Yapılan işlerin olumlu olduğunu görsek de, halk nezdinde olumsuzlukları da var.

Geride kalan dönemde pandemi sürecinin yaşanması ve ardından gelen büyük deprem nedeniyle enerjinin deprem bölgesine kanalize edilmesi belki şehre dair bazı yatırımların gecikmesini de beraberinde getirdi. Ancak Konya halkının Başkan Altay'a olan olumlu yaklaşımı ve son süreçte açıklanan ve çoğunluğu şehir içi ulaşım sorununu çözmeye dönük olan projeler etkin tercihin Altay’dan yana olmasını beraberinde getirebilir.

Buradan hareketle AK Parti’nin Konya adayının kim olacağı esasen sadece Konya’yı değil tüm Türkiye’yi genel çerçevede baktığımızda ilgilendiren bir konu. Çünkü Konya bugüne kadar her daim siyasetin ana omurgası, siyaset çadırının orta direği olagelmiş.

AK Parti Genel Merkezi’nin önümüzdeki bir haftalık süreç içerisinde ve belki yarından da yakın bir zaman diliminde Büyükşehir adaylarını açıklayacak olması bekleniyor. Bu durum beraberinde kafalardaki ‘kim aday olacak?’ sorusunu da bitirmiş olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR