Prof. Dr. Emrullah Eken

Prof. Dr. Emrullah Eken

Yoksa siz henüz sigortanızı yaptırmadınız mı?

Yoksa siz henüz sigortanızı yaptırmadınız mı?

Bu haftaki yazımda, Konya İHH Yönetim Kurulu Üyeliğim sıfatıyla, insani yardım faaliyetlerimiz hakkında siz değerli okuyucularıma kısaca bilgi vermek istiyorum.

Konya İHH her zaman olduğu gibi kendisine emanet edilen yükü yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya aralıksız devam ediyor. Bu bağlamda Müslümanların “Ahiret Sigortası” sayılabileceğini umut ettiğimiz insani yardım projelerini de tanıtıyor ve hayata geçiriyor.

Su kuyusu projesi/sigortası:  İstatistiklere göre dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her yıl özellikle Afrika ve Asya’da 3,5 milyon kişi, susuzluk ya da su kaynaklı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Konya İHH yıllardır sürdürdüğü “Su Kuyusu” projesiyle bu kıtalarda temiz su sıkıntısı bulunan ülke ve bölgelerde onlarca su kuyusu açılmasına aracılık etmiştir. Her bir kuyu açıldıktan sonra çıkan su, gerekli laboratuvar analizlerinden sonra bölge halkının kullanımına sunulmaktadır. Ayrıca açılan her bir kuyu yılın belirli dönemlerinde tıbbi/teknik açıdan denetlenmekte ve gerekirse onarılmaktadır.  Siz de bu projeye dâhil olarak; adınıza açılacak bir kuyuyla binlerce insanın susuzluktan ya da kirli su kullanımından kaynaklanan ölümlerinin/bulaşıcı hastalıklarının önüne geçebilirsiniz.

Su kuyusu için tercih edilen bölgenin topografik özelliği (kum, toprak, taşlık, düz, engebeli arazi yapısı vs.) ve açılacak kuyunun derinliğine göre su kuyularının maliyeti farklılık arz etmektedir.

Yetim projesi/sigortası: Dünya üzerinde 200 milyonu kayıtlı toplamda yaklaşık 400 milyon yetim var. Büyük kısmı ıssız sokaklarda yaşamaya çalışıyor, her gün binlercesi ya savaş, açlık, afet ve hastalıklardan ölüyor ya da organ mafyalarına kadavra oluyor. Binlercesi fuhşa zorlanıyor ya da “çocuk savaşçı” yapılarak cepheye sürülüyor. Milyonlarcası İslam dininden uzaklaştırılarak, misyonerler vasıtasıyla Hıristiyanlaştırılıyor ya da Yahudileştiriliyor. Bunlar bizim çocuklarımız, bizim yetimlerimiz; bunlara seyirci kalamayız. Ancak  Konya İHH olarak her ay düzenli olarak her türlü bakımını üstlendiğimiz yetimimiz  henüz 3500’dür .  Kıymetli Konyalılar, mazlum coğrafyalarda ve ülkemizde hamisi olmamızı ve yukarıda zikredilen mezalimden kurtulmayı bekleyen, cennet kapılarını bizlere açacak yüz binlerce yetim bizi bekliyor.

Katarakt projesi/sigortası: 1 milyar nüfuslu Afrika’nın 12 milyonu karanlığa mahkûm yaşamaktadır. Bu mahkûmiyetin yarısı katarakt hastalığından ileri gelmektedir. Katarakt, yaşlanma neticesinde meydana gelen bir görme bozukluğu olmasına rağmen Afrika’daki aşırı sıcak/uzun süreli güneşe maruz kalma, beslenme bozukluğu/yetersizliği, göze isabet eden çöl kumları, sağlıksız su ve hijyen sorunları nedeniyle milyonlarca Afrikalı, genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının yokluğu ve tedavi imkânlarının yetersizliği de buna eklenince, katarakt hastası olan her 2.000 kişiden ancak biri tedavi olabilmektedir. Konya İHH olarak bugüne kadar Afrika’da özverili birkaç göz doktoru sayesinde birçok katarakt ameliyatı  gerçekleştirmemize rağmen bu sayının çok yetersiz olduğunun farkındayız. Katarak ameliyatı sayısının artması; hem göz doktoru sayısının artışına hem de sizlerin maddi desteğine bağlıdır. Hep birlikte bunu başaralım ve görme umutları tükenen Afrikalı kardeşlerimiz, sizlerin sayesinde yeniden hayata tutunsun.

Gıda ve ihtiyaç projesi/sigortası: Başta ülkemizdeki yetim ve yardıma muhtaç aileler olmak üzere yanı başımızdaki komşumuz Suriye dahil Asya, Türkî Cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan mazlumlara belirli zamanlarda gıda ve ihtiyaç malzemeleri taşıyan tır filoları gönderiyoruz. Görevleri esnasında şehit olan, yaralanan ya da kaçırılan arkadaşlarımız olmuştur. Bununla birlikte, kadirşinas Konyalı hemşehrilerimiz yardımlarına devam ettiği müddetçe Konya İHH yönetimi ve çalışanları, her türlü riske rağmen emanetlerin yerine ulaşabilmesi için gayretlerini azimle sürdürecektir.

Değerli okuyucular, idrak ettiğimiz Ramazan ayınızı tebrik eder ve bu ayın mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslümanların bir nebze olsa yüzünün gülmesine ve geleceğe dair umutlarının artmasına vesile olmasını, hayır ve bereket getirmesini Yüce Rabbimden temenni eder, saygılarımı sunarım.

Not:  Konya İHH’nın hayata geçirdiği ve yukarıda kısmen anlatılan projeler dâhil Ramazan ayına özel çalışmaların da detaylarını http://www.konyaihh.org.tr/ adresinden ya da 444 75 34 iletişim hattından öğrenebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Prof. Dr. Emrullah Eken Arşivi
SON YAZILAR