Murat Güzel

Murat Güzel

Bugün Kulis Yok

Bugün Kulis Yok

Seçim süreci Konya merkezde son derece sakin geçiyor.

Hatta doğrusu seçim var mı yok mu bu bile belli değil.

Belediye başkan adayları, partiler ziyaretlerde bulunmasa seçim olup olmadığına bile karar verecek durumda değil halk.

Bunun bir sebebi elbette yarın ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi gereken belediye meclis üye adayları listesi…

Aldığımız bilgilere göre, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun adları şaibelerle anılan isimlerin bu listelerde yer almasına karşı bütün ilçe teşkilatlarına sıkı sıkıya tembihlerde bulunmuş.

Şaibeliler AK Parti listelerinde yer almayacak.

Ayrıca piyasada müteahhitlik yapan isimlerin de listelerde ilk 10’larda bulunmasına izin verilmeyecek.

Listelerin nasıl şekillendirildiğini yarın akşam saatlerinde görme imkânımız olacak.

Kim, nereye, nasıl meclis üyesi yapılmak isteniyor; kim, nerede, nasıl görev alacak; bütün bunları göreceğiz.

BEZİRCİ’DEN SIKI SİYASAL ANALİZLER

Cumartesi günü AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru ve İlçe Başkanı, babadan dededen siyasetçi M. Ulvi Bezirci, Meram Belediyesi Meclis Üyesi Übeyit Aça ve Seçim koordinasyon Merkezi Başkanı Ali Büyükelliiki gazetemize hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

AK Parti’nin 10 yılı aşkın bir süredir ülkede iktidarda olmasını Ulvi Bey kendi nezih üslubuyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “takım oyunu”na bağladı.

Ulvi bey, bu gerekçeyi ilk sıraya bunu yerleştirerek “dünyanın en büyük icadı insanların ortak çalışabilmesidir. Başbakanımız bunu çok iyi biliyor ve partiye de uyguluyor. Biz de mümkün mertebe buna riayet ediyoruz” dedi.

Meram’da başörtülü kadın belediye başkan adayı olarak Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin simge isimlerinden biri olmaya da aday olan Fatma Toru2nun adaylığının asla sürpriz olarak görülmemesi gerektiğini de vurgulayan Bezirci “Bu durum Konya siyaseti için elbette bir devrim. Ancak bilinmeli ki siyasette taassup olmaz. Siyaset uzlaşma sanatıdır da aynı zamanda” sözlerini eklemeyi ihmal etmedi.

Her zaman büyük resme dikkat etmeyi öneren Ulvi Bezirci’nin siyasetçiliği elbette tartışılmaz.

Onun belirttiği konularda neler düşündüğümüzü daha ayrıntılı yazacağız elbette.

Gaziantep’in hazırladığı listeyi AK Parti Genel Merkezi’nin “aynen” kabul ettiğini vurgulayan Bezirci, “Sizden biriniz X, diğeriniz Y diye ısrar eder ve bir mutabakatta anlaşamazsanız Genel Merkez de Z der. Konya’da olan bu. Gaziantep gibi bütün il, ilçe teşkilatları, milletvekilleri tek bir listeye imza atarak Genel Merkez’e gönderip biz bu listeyi istiyoruz arkadaş diyebilseydi o zaman Konya olarak ortak hareket etmemizin semeresini görürdük. Burada suçlu A, B, C, il teşkilatı, ilçe teşkilatı, milletvekilleri diye de herhangi bir şey söyleyemeyiz” derken son derece haklı noktalara temas ediyordu; ancak bu birlikteliği ve ortak hareket etme yeteneğini kazanması ve şehre kazandırması gerekli unsurların da sayılan unsurlar olmasının doğurduğu ironiyi ıskalamamak elzem.

Yani bir anlamda, teşkilatlar ve vekiller olarak AK Parti, Konya’da aday belirleme sürecinde bize kalırsa iyi bir sınav vermedi. Başka anlamlarda gerçekten başarılı olan teşkilatların bu konuda başarısız olması onları elbette tümden başarısız kılmaz.

Bu konular uzun uzun yazılıp çizilecek konular olduğu için yeri ve zamanını da beklemek zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR