Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

1 puana razı olduk..!

1 puana razı olduk..!

Karşılıklı penaltılarla 1-1 biten maçta Konyaspor Samsun deplasmanında çok daha iyi oynamasına ve 1-0 öne de geçmesine rağmen yakaladığı birçok pozisyonu cömertçe harcayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Maç öncesinde Samsun'daki son 5 maçın berabere bittiği istatistiğine bir beraberlik ilavesi daha gelmesi ilginçti çünkü Konyaspor daha iyiydi..

Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, bir önceki maça göre Oğulcan'ın yerine Uğurcan sağ kanatta da Muriç'in yerine Prip ile başlamayı tercih etti 6 puanlık maça..

Samsun'daki maçta öyle etkiliydi ki Konyaspor ilk dakikalardan itibaren oyuna ağırlığını koyarak yüklendi topa ve sahanın tamamına daha çok hakim oldu. Samsun'u sahasına hapsedip adeta kendi evinde oynarmışcasına rahat görüntü verdi.

26'da Samsun ceza sahası içerisinde Cicaldau'ya yapılan hareket sonrası devam eden oyuna VAR müdahalesi geldi ve izle tavsiyesi sonrası hakem izledikten sonra penaltı noktasına gitti.

Atışı kullanan Cikalleshi çok önemli maçta çok şahane bir atışla panenka ile topu ağlara klas bir şekilde göndererek moralini bozmaya çalışan kaleci Okan'ı mağlup etti Konyaspor da 28. dakikada 1-0 öne geçmiş oldu.

32'de Soner sahanın en iyisi Cikalleshi'nin müthiş asistini dışarı atarak heba etmese skor 2-0 olabilirdi ama olmadı..!

İlk yarının son dakikalarında da rakip ceza sahası içerisinde tehlikeli olabilecek pozisyonlar buldu Cikalleshi ve Adil ile ama o uygun fırsatları gole çevirip rahatlama imkanını kaçıran hep Konyaspor oldu..

42'de topu bekleyen Marlos'un kaptırdığı top o ana kadar doğru dürüst atak dahi yapamayan Samsun'u bir anda pozisyona soktu neyse ki Bernardoni çıkardı golü de ilk yarı da Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi..

İlk yarıda ataklarda daha üstün olan ancak çok pozisyon harcayan taraf da olan taraf Konyaspor'du 2 gol daha bulması mümkündü belki de..

Mücadeleci atak oyununu 2. yarıda da sürdüren Konyaspor'da 50'de çok güzel bir atak daha gerçekleştirildi ama Prip'in vuruşunu Okan engelledi..,

66'da Guilherme ceza sahası içerisinde topa dokundu, rakibi Guilherme'nin ayağına vurup düştü VAR izledi oyun uzun süre inceleme nedeniyle durdu ve sonunda izle önerisi bir kez daha geldi bu kez o pozisyonun devamında enteresan bir şekilde müdahale eden Ahmet Oğuz'un hareketine penaltı kararı çıktı.

Kullanılan penaltı gole çevrilince Samsun'da maç 1-1'e geldi.

Bu dakikaya kadar sahanın hakimi Konyaspor'du ne var ki bir hata skoru da oyunu da bir anda dengeye getirdi..!

70'de Calvo topu ağlara gönderdi ancak ofsayta takıldı.

Soner, Prip ve Cikalleshi'yi oyundan alan Hakan hoca, Muriç, Oğulcan ve Oliveira'yı oyuna dahil ederek hamlesini yaptı dakikalar 76'yı gösterirken..

Son 10 dakikası her iki kalede ilginç pozisyonlarla geçti mücadele..

86'da da Cicaldau çıktı Nzonzi girdi iyice yavaşlayan Konyaspor daha da sahasına gömülürken ev sahibi seyircisinin desteği ile yüklenmeye başladı.

6 dakika uzayan maçta Marlos da yerini Yasir'e bırakırken, çok daha iyi futbol oynayan daha çok gol pozisyonuna giren Konyaspor başka gol atmayı başaramayınca deplasmandan 1 altın puanla dönmeyi başarsa da kaçan 3 puan taraftarı üzüyordu neticede..

Bir deplasman mücadelesinden daha beraberlikle ayrılan Konyaspor pazar günü evinde Kayserispor karşısında 3 puan avına çıkacak..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR