Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

1 puanla başladık

1 puanla başladık

Konyaspor sezonun ilk lig maçında Anakaragücü ile deplasmanda yaptığı mücadelenin ilk 45 dakikasında alışılagelmiş futbolundan uzak, tanınmaz bir görüntü vererek şaşırttı. 2. yarıda toparlanan bir de net penaltısı verilmeyen taraf olan Konyaspor deplasmandan 1 puanla dönmeyi başardı..

Özellikle orta sahada inanılmaz dağınık, inanılmaz derecede dirençsiz bir görüntü veren Konyaspor bu nedenle ilk 25 dakika o kadar çok baskı yedi ki kenarda Teknik Direktör İlhan Palut, adeta çıldırdı sanki..

Defans hattında da orta sahanın dirençsiz haliyle çabuk geçilmesi yüzünden ardı ardına baskı yemenin sıkıntısı yaşandı. Topa hiç sahip olunamaması ve çok kırılgan bir futbol sergilenmesi çok ilginçti bu dakikalarda..

Rakip Ankaragücü önce Sehic'in hatasından kaynaklanan pozisyonda golü kaçırırken bir diğer pozisyonda da yine Sehic golü önlerken, Konyaspor ise hücum anlamında son derece kısır bir ilk yarı çıkardı ve hiç tehlikeli olamadı..

İlhan hoca, verdiği taktiklerin işlememesi yüzünden son derece sıkıntılı bir ilk yarım saat sonrası oyuna müdahaleler yaparak oyuncularını uyarması ile takım ilk yarının son bölümlerinde biraz toparlandı.

İkinci yarı oyuna müdahaleye devam eden İlhan hoca, Michalak ve Amar'ı kenara alarak Bruna Paz ve Muric ile takımın hücum gücünü artırmak istedi. Akabinde 47'de bir duran topta Calvo çok iyi yükselerek vurdu ancak top az farkla auta gitti dönen topta bu kez Konyaspor kalesi büyük tehlike atlattı aynı dakikada..

Yine de ilk yarıya nazaran daha derli toplu bir görüntü veriliyordu ikinci yarı ardı ardına tehlikeli pozisyonlar üretmeyi başaran Konyaspor, sürekli rakip ceza alanında görülmeye başlasa da bir türlü vites büyütüp hızlanamadı. Cikalleshiyi de çıkarıp Muhammet Demir ile ileri ucu da değiştiren Konyaspor yine de gol atmayı başaramadı. Şut dahi çekilmemesi de dikkat çekiciydi doğrusu..

83'de Konyaspor'un net penaltısı verilmedi..

Ankaragücü oyuncusu ceza sahası içine gönderilen topta elle müdahale ederek tokatladı resmen, VAR nedense devreye girmedi hakem de inatla penaltı yok dedi çok net bir penaltı resmen yendi..

VAR'ın ortada olmadığı, hakemin vermediği bir penaltı pozisyonu geceye damga vururken, Konyaspor da ilk yarıda çok etkisiz olduğu buna rağmen 2. yarıda toparlansa topa daha çok sahip olsa da gol atmamadı ve maçtan 1 puanla çıkmayı başararak sezonu açmış oldu.

Şİmdi Perşembe çok ama çok önemli bir maç var, Vaduz karşısında başarılar Anadolu Kartalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR