Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

1 tam altın puan!

1 tam altın puan!

Çok ilginç hikayelere sahne oldu maç..

Trabzonspor'un 2 ilginç penaltı golüyle öne geçtiği mücadelede İlhan Palut'un gösterdiği reflekse talebelerinin direnci de eklenince 2-2 biten mücadeleden 1 altın puanla dönmeyi başardı Konyaspor.

Nerden bakarsanız bakın son derece enteresan hikayelere nasıl yorum getirsek bilemiyorum yani öyle enteresan, öyle komik, öyle tuhaf işler oldu ki gelin tek tek bakalım buyrun ;

Ev sahibi olmanın getirdiği avantaj ile oldukça baskılı başlayan ve adeta hemen her pozisyonda hakeme itiraz eden Trabzonspor, her nedense ofsaytı görmezden gelen VAR'ın devreye girmesi ile 15'te penaltı ile öne geçti.

Bu pozisyonda heriki oyuncu da topa müdahale etmişti ama neticede auta giden topta belki darbe var penaltı denilebilir ama o zaman sorarım bu hareket Trabzonspor ceza sahasında olsa o penaltı Konyaspor'a verilebilir miydi acaba?!..

Dahası da var üstelik, 25'te Sehic Hamsik'in müthiş şutunu aynı güzellikte kurtardı ancak korner sonrası seken topa bir sonraki vuruşunda bu kez top Michalak'ın bacağından sekerek eline çarpınca ikinci kez penaltı noktası gösteriliyor ve bu iki penaltı ile durum bir anda 2-0'a geliyordu 27. dakikada.

Hani vücuttan sekerek ele çarpmalarda elle oynama olmuyor penaltı verilmiyordu ki bize ilk haftalardaki maçlarda kaç kez oldu penaltı verilmedi ama Trabzon olunca kurallar değişiveriyor ya anlamak mümkün değil..!!

Soner ile çarpışarak ciddi bir sakatlık geçiren Ahmet Oğuz yerini Cebrail'e bırakırken, ilk düdükten itibaren hatalı pasları ile dikkat çeken Bruno Paz da kenara alınarak yerine İkpeazu dahil oluyordu süpriz bir kararla..

2-0'a kadar direnç gösteremeyen orta sahanın doğru dürüst çalışmadığı, kanatların tam işleyemediği dolayısıyla etkili tehlikeli atakların bir türlü geliştirilemediği maçta oyuncu değişiklikleri sonrası canlanma görülse de ilk 45 dakika galiba 2-0 bitiyor derken rakipten seken topu harika bir hareketle önüne alan Mame Diouf çok güzel bir gol atarak durumu 2-1'e getiriyordu..

Golün getirdiği moralle 2. yarıya daha dirençli başlayan Konyaspor olurken, 54'te Diouf Amir'in harika pasını ağlara gönderdi, çok uzun süre VAR incelemesi yapıldı ve gol geçerli sayıldı durum bir anda 2-2'ye geldi..

Dedim ya çok ilginç hikayelere sahne oldu maç ve durum 2-2'ye geldikten sonra ne yazık ki sert hareketlerden kaçınamayan bizim iri oğlan İkpeazu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı enteresanlıklar da devam etti..

Sonrasında Uğurcan'ın sert hareketine doğal olaral 3. kez penaltı kararı verdi hakem Zorbay Küçük VAR izle dedi de neyse ki bu karar öncesinde elle oynamaya dönerek iptal edildi..!

11 dakika uzayan çok enteresan maçta 2-0'a gösterdiği reaksiyon ve oyuncu değişiklikleri sonrası olağanüstü dirençle durumu 2-2'ye getiren Konyaspor, zorlu deplasmandan tabiri caizse 1 tam altın puanla dönmeyi başarıyordu..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR