Meral Arslan

Meral Arslan

ADIM ADIM HEDEFE DOĞRU GİTMEK

ADIM ADIM HEDEFE DOĞRU GİTMEK

Bu haftaki maçımız haftanın kapanış maçı olması nedeniyle farklı duygular yaşattı hepimize. Geçen hafta Beşiktaş dışındaki tüm rakiplerimizden önce oynamıştık maçımızı. Kafamız rahattı. Kendi evimizde güzel oynayıp kazandık. Ardından diğer maçları bekledik. Rakiplerin de puan kaybıyla haftayı sıralamada güzel bir yerde kapatmıştık.

Bu hafta roller değişti, önce rakiplerimiz oynadı ve Trabzonspor hariç hepsi puan kaybetti. Taraftar olarak biz de maça konsantre olma yerine hesaplara daldık. Hayaller arka arkaya geldi. Bu haftayı üçüncü, gelecek haftayı da ikinci olarak tamamlıyorduk. Hatta puan kaybına asla tahammülümüz olamazdı çünkü şampiyonluk yarışında yara alırdık. Maç öncesi taraftarın durumu tam da bu şekildeydi.

Bu hava bize hiç yaramadı. Kendi adıma bu sezonun en stresli maçını izledim. Aslında ortamdan farklı olarak ben; gerçekçi, sürdürülebilir ve adım adım planlanmış hedefler koymayı severim. Buna rağmen maçta kazanma baskısı hissettim ve kendi adıma benim için eğlence ve dinlenme aracı olan maç saati gergin dakikalara dönüştü. Tüm taraftarın da stresli bir gece geçirdiğine eminim. Hayal kurmak güzel olsa da, takımın hedefini belirlemek bizim işimiz değil. Ayrıca bu tür söylemler ve gündemler takıma zarar vermekten başka bir şeye yaramıyor. Adım adım, her maç için ayrı düşünerek gitmekte fayda görüyorum.

Üzülerek belirtmeliyim ki takımın hedeflerine ulaşmasına engel olabilecek daha zararlı alışkanlıklarımız var. Bunların en başında gereksiz gündem oluşturarak taraftarlar arası, futbolcu taraftar arası veya yönetim taraftar arası son derece anlamsız gerginlikler yaratmak geliyor.  Tam her şey güzel, yönetim vizyoner, teknik ekip başarılı, futbolcular istekli derken nerden çıktığını bilemediğim konular gündeme geliyor. Maçtan sonra çalan şarkı, eski kaptan takıma dönsün mü, kaptan pazı bandını neden oyuna yeni giren oyuncuya uzattı gibi. Değerli Konyaspor taraftarı Allah başka dert vermesin diyor ve susuyorum. Ben henüz geçen seneyi unutmadım. Herkesin hatırlamasının da gerekli olduğunu düşünüyorum.

Maç hakkında söylenebilecek çok bir şey yok. Biz galibiyeti istedik ama rakip de çok istedi, iyi mücadele etti. Ortada bir oyun oldu ve puanlar adil dağıldı diye düşünüyorum. Serkan’ın olağan dışı performansı ve biraz da şansımızla beraberliği kurtardık. Hiç kötü bir sonuç değil. Her ne kadar Konyaspor’umuzun Bursaspor’dan daha kaliteli bir takım olduğunu düşünsem de bu Bursaspor’un bizim için zorlu bir deplasman olduğu gerçeğini değiştirmiyor.  Ayrıca, kazanamıyorsan kaybetme düşüncesinin oturması açısından iyi bir maç oldu. Puan kayıplarının yaşanması her zaman muhtemeldir. Önümüzdeki maç bu kaybın telafi edileceğine inancım tamdır. Yeter ki destek olalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Meral Arslan Arşivi
SON YAZILAR