Ali Dutal

Ali Dutal

AHİR ZAMAN FİTNESİ VE FETÖ-1

AHİR ZAMAN FİTNESİ VE FETÖ-1

2014 yılında yazdığım 2015 yılının başında yayınlanan “Felaketin Eşiğinde Umudu Düşledim” adlı kitabımda güncel bir sorun olması hasebiyle hükümet-cemaat çatışmasına da yer vermiştim. Bu süreç içerisinde özellikle “15 Temmuz Darbe Girişimi” olmak üzere toplumumuz büyük zararlara maruz kaldı ve sürecin zararları hâlâ devam etmektedir. Kitabımda;

“…Bir Müslüman olarak bu olayı, İslami ilkeler bağlamında değerlendiriyorum. Yani, ilkesel bakıyorum. Benim inancıma, anlayışıma göre hiçbir İslami Cemaat hangi kaygıyı taşırsa taşısın, niyeti ne olursa olsun, İslam düşmanı emperyalist güçlerle hiç bir şart altında işbirliği içinde olamaz! Samimi İslami duygularla cemaate bağlanmış Müslüman kardeşlerime, içtenlikle sesleniyorum:

Böyle bir işbirliği varsa bu felaket ötesi bir durumdur. Bu gidişat, hayra alamet bir gidişat olamaz ve “GAYRETULLAH”a dokunur. “Gayretullah”a dokunan bir işin akıbeti çok kötü olur” açıklamasına ve “İnşallah, bu süreç Müslümanların en az zararıyla atlatılır. temennisine yer vermiştim.

“İnşallah, bu süreç Müslümanların en az zararıyla atlatılır, temennisinde bulunmakla birlikte maalesef, zararları düşündüğümün çok çok ötesinde hatta düşünemediğimin ötesinde gerçekleşmiştir. Yaşananları kafamda bir yerlere oturtmak istiyor, oturtamıyorum; mantığını arıyor, bir türlü bulamıyorum. Öyle olunca nedeni, süreci, sonucunda açtığı zararları itibariyle düşündüğümde herhalde “Ahir Zaman Fitnesi” denilen fitne budur, diyorum.

“Ahir Zamana Fitnesi” ile ilgili yaptığım araştırmalarda birçok dikkat çeken hususlara rastladım. Konuyla ilgili bazı açıklamaları fazla yorum katmadan paylaşmak istedim. Konuya girmeden önce kısaca fitnenin ne olduğu üzerinde duralım;

Fitne sözlükte, deneme ve imtihana tabi tutmak, sınamak, maddi ve manevi sıkıntı, üzüntü, bela ve felaketle imtihan etme gibi anlamlara gelir. Bunların dışında Kur'an-ı Kerim’de bela ve musibet, şiddet ve imtihan manasına kullanılmaktadır.

Dini olarak: “Allah Teâlâ’dan imtihan için gelen bela, musibet, azap ve buna benzer nefsin hoşlanmadığı şeylere fitne denir. Ayrıca kullardan gelen zulümlere de fitne denmiştir.

Bugün FETÖ temelli yaşadığımız sıkıntılı süreç ahir zaman fitnesi midir, değil midir onu bilemem; ancak, yaptığı tahribat, zararlar itibariyle düşünüldüğünde kesin bir fitne olduğu açık ve net ortadadır. FETÖ fitnesi ile ilişkili veya ilişkisiz yine değerlendirmelerimizi “Ahir Zaman Fitnesi” üzerinde yapmaya devam edelim.

“Ahir zamanda en tehlikeye giren husus iman esaslarıdır. Azılı İslam düşmanlarının en büyük tahribatı, doğrudan Kur’an’a ve iman esaslarına yöneliktir. “Ahir Zaman Fitnesi" demek, İslam’ın öngördüğü birliğin ve istikametin bozulması demektir.”

Bugün yapılan her türlü faaliyetin hedefinin “İMANI” bozmaya yönelik olduğunu görmekteyiz. Gerek ”Dinler Arası Diyalog” ve “Ilımlı İslam” eksenli faaliyetler gerekse sayıları oldukça çok olan hoca görünümlü zevatın faaliyetleri “iman ve itikadı” bozmaya yöneliktir.

Bunlar, İslam alimlerinin itibarsızlaştırılmasından, sünnet tanımamazlığa hatta mucizeyi inkara kadar bir çok faaliyetin içindedirler. Hepimiz bu adamlara çevremizde, televizyonlarda sıkça rastlamaktayız. Bu faaliyetlerin tamamı “İMAN”ı bozmaya yönelik çalışmalardır. Bunların büyük çoğunluğunun arkasında İslam düşmanlarının olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.

-İmanı bozmaya dönük çalışmalarının neticesinde başarılı olmuşlar mıdır?

Acı ama gerçek; çok başarılı olmuşlar ve olmaya devam etmektedirler. Bir insan için “İMANSIZLIKTAN” büyük bir felaket olamaz. Dünyanın yerle bir olması, gök kubbenin çökmesi bile kişi için imansızlık felaketinin yanında felaket bile değildir. Bu büyük felaket yoğun olarak yaşanıyorsa bir fitne var, demektir.

İman; Allah’ın(cc) bir olduğuna, başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammet’in (sav) Allah (cc) kulu ve resulü olduğuna ve getirdiklerinin tamamına inanmakla vücut bulur. “Lailaheillallah” yeterli görülüp Peygamber Efendimiz(sav) kelime-i tevhitten çıkarma faaliyetlerine girmediler mi? Hıristiyan ve Yahudilerinde cennete gireceğini söylemediler mi? Müslüman bir kadınla Hıristiyan bir erkeği Urfa’da evlendirmediler mi?

Bir insan Müslüman olmadan Hıristiyanlarda, Yahudilerde cennete girecek derse Allah (cc) korusun imanını kaybeder. Müslüman olmadan ve Müslüman ölmeden cennete girilemez. Çünkü Allah (cc) indinde tek din İSLAM’dır. Bir Müslüman kadının gayri Müslim biriyle evlenmesi Müslüman kadını İslam’dan çıkarır. Yaşanan bu durumu makul ve meşru görmekte Müslümanı İslam’dan çıkarır. Siz karar verin.

-Yukarıdaki açıklamalarımıza göre fitne var mı yok mu?

Konuyla ilişkili yazılarıma devam edeceğim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR