Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Asrın felaketi

Asrın felaketi

Kahramanmaraş merkezli deprem asrın felaketi olarak sadece o bölgeyi değil, uzaklardaki yürekleri de yerlebir eden bir etki yaşattı..

Yılılan binaların çokluğu sadece ülkemizde 10 il değil diğer komşu ülkelerde dahi hissedilen ve büyük yıkıma neden olan boyutuyla binlerce insanı enkaz altında bırakırken milyonlarca yüreği de adeta kor gibi yaktı...

Yolların 3-5 metre kaydığı, tren raylarının sanki hamur gibi bükülüp eğildiği bir enerji gücüne binalar nasıl dayansın ki bazı videolarda yerin nasıl oynadığı, arabaların nasıl zıpladığını görünce o koca yapıların karton gibi yıkılması kaçınılmazdı, o derece büyük bir felaket..

Haberlerde gelen o görüntüleri seyrederken bile nutkumuzun tutulduğu, gözlerimizden yaşların süzüldüğü o felaketin boyutunu ancak yaşayan bilir..!

Tarifi zor, büyük acı, hem de çok zor tarif etmek edebilmek, o enkazın önünde sağ çıkarmı umuduyla günlerce beklemek zor, elbet yaşayan bilir..

Uzaklardan acıyı dindirmek uğruna tüm halkımız elbirliği ile elinden gelenin fazlasını yapma gayretindeydi günlerdir..

Konyaspor da bu anlamda gerçekten takdire şayan girişimlerde bulundu..

Öncelikle 100 konteyner ve Storeden tüm kışlık ürünleri deprem bölgelerine gönderdi, ardından locaları açtı 20 locaya 60 kişiyi tüm ihtiyaçlarını karşılayarak yerleştirdi barınmalarını sağladı.

Bununla da yetinmeyeceklerini bölgeye Konyaspor Köyleri kurmayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

Futbolun akla bile gelmediği anlarda yaptığı transferleri bile duyurmadı , ama doğal olarak işin gereğini yapmayı da ihmal etmedi elbet ve Andreas Bouchalakis'ten sonra Alejandro Melero ve Metehan Mert imzalarını gerçekleştirdi sessizce..

Takdir edilesi çabalar sadece yönetime değil taraftar da ellerinden geldiğince mücadele içine girdiler ve bölgeye yardıma koştular, helal olsun..

Gün birlik günü, dayanışma günü..

Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yakınlarına dayanma gücü versin..

Bir daha böyle büyük acı yaşatmasın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR