Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bir puan iyi ama; umut yok...

Bir puan iyi ama; umut yok...

Hedefini geçen sezondan daha yukarı olarak belirleyen Torku Konyaspor yönetimi, yaptığı transferlerle sözde iyi bir kadro kurdu. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın transfer istemediği yönünde açıklamalar yapan yönetimin eğer maçları izliyorsa bu işte bir yanlışlık var demesini bekliyorum.

2 haftanın sonunda geriye düşmesine rağmen, beraberliği kurtaran Yeşil beyazlıların mücadele anlayışını takdir etmemek mümkün değil. Ancak, tek başına mücadele etmek yetmiyor. Şu ana kadar Konyaspor rakipleri ile karşı karşıya geldi. Kendi sahasında ve deplasmanda oynanan 2 maç sonrasında puan hanesinde 2 puanın olması iyi mi kötü mü bunu zaman gösterecek. 

Şu bir gerçek ki, Konyaspor'a acil bir golcü lazım.

Atılan 2 golde de stoperlerin emeği var. İlk maçta Dossa Junior'un hamlesiyle kendi kalesine gol attırma becerisi gösterilirken, Kayseri deplasmanında da Vukoviç'in güzel vuruşuyla gelen gol sonrasında kazanılan bir puan mutlaka önemli.

Futbol bir takım oyunudur. Mutlaka ki her mevkide oynayan oyuncu gol atma becerisi gösterebilir. Ama bir de takımın golcüleri vardır ki; Maalesef bu Konyaspor'da yoktur.

Boşnak golcü Bajic'le bu uzun maraton çekilmez. Rangelov'un her ne kadar geçen sezon son maçlarda çok iyi performans göstermesi bir ölçü olmamalı. Marica ise var mı yok mu belli değil zaten. Bajic ile Rangelov'un iyi bir santrafor yedeği olacağını konusunda herkes hemfikirdir. Bu yüzden de Konyaspor'a  tribünleri de coşturacak iyi bir golcüye ihtiyaç olduğunu görmemek her halde hainlik olur. Zaman daralmadan da bu soruna çare bulunmalıdır.

Henüz ligin başı. Aşırı sıcaklar var. 90 dakika top oynamanın da zorluğunu biliyoruz. Ama şu da bir gerçek ki; İlk iki maç Konyaspor'un en azından 4 puan alabileceği bir fikstürdü. Çünkü bu hafta sonunda şampiyon adaylarından Galatasaray'ı konuk edeceğiz. Milli maç nedeniyle verilecek olan bir haftalık aranın ardından da Osmanlıspor ve Sivasspor deplasmanına çıkacak olan Yeşil beyazlıların bu 3 maçta alacağı puan veya puanlar geleceğin ne olacağı konusunda da fikir vermesi açısından önemli olacaktır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR