Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bir puan yetmez ama önemli...

Bir puan yetmez ama önemli...

Ligde puan durumunda çok kötü bir pozisyonda bulunan A. Konyaspor'un fikstür dezavantajının azizliği devam ediyor.

Hep, zor ve güçlü rakiplerle karşı karşıya gelen yeşil beyazlılar, kendisine moral olabilecek 3 puanı hangi takımdan alacak merakla bekliyoruz.

Doğruyu söylemek gerekirse, rakip, Başakşehir ve bu ligin lideri.  Kadro kalitesine bakacak olursak, ilk onbirde başlayanları bir kenara koy, yedekleri bile bu ligde zirveyi zorlayacak bir takım olur.

3 gün önce kupa maçında lig ikincisi Galatasaray, sonrasında da lig liderini ağırlayan Konyaspor, her iki maçta da skorlar yeterli olmasa da mücadele anlamında önemli izler bıraktı. Hele hele Başakşehir karşısında  ilk 25-30 dakika da mükemmel bir oyun sergiledi.  Rakibine önde basan, neredeyse  kendi yarı sahasına  hapseden yeşil beyazlıklar, 20 binden fazla taraftarının coşkusuyla adete "küllerimden yeniden doğdum" mesajı veriyordu.

Ama; bu dakikada devreye giren hakem Halis Özkahya  Ömer Ali'ye sarı kartını göstererek,  Konyaspor'u sanki uyarıyordu. Bunun akabinde Mehdi'nin de sakatlanması fırtına gibi esen Konyaspor'un neredeyse tamamen durmasına neden oldu. İşte bu dakikadan sonra hızlı, kabiliyetli ayaklara sahip olan Başakşehir,  dünyaca ünlü yıldızı Adebayor'la bulduğu gol,  herkesin gardını düşürdü.

İkinci yarıya da tutuk başlayan yeşil beyazlılar,maçın son 30 dakikalık bölümünde Orkan ve Fofana'nın oyuna girmesiyle birlikte yine rakibe baskı uygulayıp ceza sahasına daha çok yaklaşması  golün habercisiydi.  Ama ne yazık ki gol çok geç geldi. Takımın en çok gol atanı olan Skubiç, Fofana'nın güzel ortasında şık bir kafa vuruşuyla skorda dengeyi getirirken, son dakikadaki serbest atışta Orkan'ın şutunun direkte patlaması  geceyi kahreden andı.

Bu takıma, Eto'o'nun ve Volkan Şen'in de girmesiyle birlikte,  ümit ediyoruz ki, bulunduğu yerden hızla kurtulacak. Alınan bu bir puan yetmez ama mücadele etme azminin müsabaka hakeminin son düdüğü çalmadan bitmediğinin bir göstergesidir.

Hakem demişken; Halis Özkahya'nın maşallahı var. Başakşehir'in galip gelmesi, A. Konyaspor'un da kaybetmesi için elinden gelen gayreti gösterdi.  Kimse Emre'ye kırmızı kart gösterdi falan demesin.  Eğer yüreği olsaydı, ikinci sarıdan değil, direkt kırmızıyı çıkarırdı.  Emre'yle arasında 1-2 metre mesafe olup da  el hareketiyle birlikte ettiği sözleri duyup da duymamazlıktan gelip ikinci sarıdan kırmızı kart çıkartması da kendi ayıbıdır. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR